Magyar autómegosztó terjeszkedik Prágában

Forrás: turizmus.com

 2020. február 20. 15:02

A tavaly ősszel kezdődött tesztelés után 2020. február 20-tól Prágában is élesben indul a GreenGo autómegosztó szolgáltatása. A carsharing szolgáltató Budapesten 300 járműből álló flottát kínál, Prágában 200 autóval indul.

Az eredeti tervek szerint 2019 utolsó negyedévében indult volna a szolgáltatás, aminek a rajtja végül 2020 februárjára csúszott - közölte lapunkkal a társaság.

A prágai GreenGo-zóna a cseh főváros 1-10. kerületében van, ott lesznek használhatóak az e-autók. A parkolás, csakúgy, mint nálunk, odakint is ingyenes. A kocsik bérleti díja a magyarhoz hasonlóan perc alapon működik: percenként 7 cseh koronába kerül, ami kb. 88 forintnak felel meg, de teljes napra is lehet autót bérelni, ami körülbelül 10 ezer forint.

A GreenGo a cseh piacon is sokat tehet a környezetszennyezés mérsékléséért

Fotó: GreenGo

A csehországi GreenGo árazása jóval egyszerűbb, mint versenytársaié. A szolgáltatást úgy alakították ki, hogy legfeljebb 7 perces sétával elérhetőek legyenek az autók.

Csehországban csaknem kétszer annyi autó van magánhasználatban, mint nálunk, ugyanakkor a járművek átlagéletkora a hazaihoz hasonló (ez nálunk 14 év felett van). A GreenGo tehát a cseh piacon is sokat tehet a környezetszennyezés mérsékléséért.