Magyar busz szenvedett súlyos balesetet Szlovákiában

Forrás: MTI

 2023. május 15. 18:39 / Utoljára frissítve: 2023. május 15. 21:32

Egy ember meghalt, 58 pedig megsérült annak a magyar busznak az utasai közül, amely a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán ütközött össze egy kamionnal.

A baleset a pozsonyzávodi pihenőhelynél történt, több mint 30 tűzoltó dolgozott a helyszínen – írta a hirado.hu a Bumm.sk szlovák hírportálra hivatkozva. A balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

Az M1 hétfő délutáni műsorában elmondták, hogy a könnyebb sérültek hamarosan haza is térhetnek, azonban közülük is többen szorulnak kórházi kezelésre, 19 embert elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba.

A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni. Ők súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. Más könnyű sérültekért megérkezett a mentesítőjárat, ők hamarosan elindulnak vissza Magyarországra.

szlovakbaleset

Budapesti és miskolci magyarok utaztak a buszon, a legtöbben a baleset pillanatában aludtak

Fotó: Rendőrség

A műsorban elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az M1-nek azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon.

Frissítés: Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott, hogy a busz teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára. Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult. A közösségi oldalakra feltöltött videón jól látszott, hogy a kamion az árokba csúszott. A sérült autóbuszt már elvontatták, az autópályát megnyitották a forgalom előtt.