Magyar digitális startupok az Utazás Fórumon

Forrás: turizmus.com

 2018. március 04. 11:43

A turisztikai vállalkozások számára megoldásokat kínáló, már bizonyított startupok is bemutatkoztak az Utazás Kiállítás keretében megrendezett szakmai konferencián.

Elsőként egy felhasználóbarát bevétel-optimalizáló szállodai szoftvert mutatott be Gál Péter, a nemzetközi csapattal dolgozó RateMate alapító ügyvezetője. A 2015-ben kifejlesztett, Event Intelligence elnevezésű szoftverrel már néhány hónap alatt figyelemreméltó bevételnövekedést értek el az eszközt eddig alkalmazó hotelek, köztük számos nemzetközi szállodalánc tagjai. A szoftver az események nyomon követésével, ezekhez kapcsolódó értékesítési és marketingfogásokkal támogatja a szállodai munkát.

A tavaly óta működő Beontrips online utazási iroda a hagyományos utaztatók által nyújtott szolgáltatásokat és garanciákat ötvözi a dinamikus utazási csomagok előnyeivel. A Magyarországon és Lengyelországban is bejelentett utaztató weboldalán versenyképes árakon lehet önálló szolgáltatásokat vásárolni, utazási csomagokat összeállítani, azokat tetszés szerint alakítani, vagy akár az összeállított utazást ötletként elmenteni és később az aktuális árakon lefoglalni. Turisztikai szolgáltatók számára önálló weboldalt is létrehoznak a szolgáltató márkaelemeivel, amelyen csak az adott szolgáltató, pl. szálloda kínálatát lehet a többi típusú szolgáltatással kombinálni.

Kártérítési igények képviselete

A légi járatok törlése vagy késése, illetve a beszállás utas akarata ellenére történő visszautasítása miatt járó kártérítés megszerzésében nyújt segítséget – eddig 98 százalékos sikerrátával – a családi startupként indult, ma 15 országban jelen lévő Flight Refund. Bolyó Anikó ügyvezető szerint pl. a késések által érintett utasok kevesebb, mint 1 százaléka kéri az őt megillető, 250-600 eurós kártérítést, mert nem tudja, hova forduljon, nincs tisztában a jogaival, és – nem is alaptalanul – tart a hosszadalmas procedúrától és a költségektől. A Flight Refund mindezeket a terheket a költségek megelőlegezésével, 30 százalékos sikerdíj ellenében átvállalja az utasoktól. Az online regisztrációt követő három napon belül leellenőrzik, hogy jogos-e az igény, majd az EU összes országában vállalják az ügyintézést, sőt szükség esetén a bírósági ügymenet lebonyolítását is.

Telefonos programguide

A vendégnek digitális élményt, a hotelnek új bevételi forrást kínál a Pleasure-Cocktail tavaly létrehozott webapplikációja, amelyet Szenes Nicolette ügyvezető mutatott be. Ötből négy szállodavendég a megérkezés után keres a közelben elérhető programokat az interneten, de az átláthatatlan, szétszórtan megtalálható és gyakran nem aktualizált információk gyakran elkedvetlenítik őket. Erre kínál megoldást a telefonra letölthető programguide, amely kiegészítésként a házon belüli szolgáltatásokat és ajánlatokat megjelenítve ösztönöz vásárlásokra, sőt a lefoglalt szolgáltatásokra, pl. kezelésekre is emlékezteti a vendéget. A szolgáltatás bevezetéséhez nincs szükség fejlesztésre, a folyamatos aktualizálást és az adminisztrációt a Pleasure-Cocktail végzi.

Elektronikus fizetés az utazási szektorban

Horváth Attila, a BIG FISH Internet-technológiai Kft. elektronikus fizetések üzletágvezetője szerint az utazási szektor a fizetések szempontjából a bonyolultabb területek közé tartozik (gondoljunk pl. arra, hogy a foglalás és a fizetés között akár egy év is eltelhet, a fizetés gyakran történik több részletben, nagy a lemondási kockázat). Mindezt szem előtt tartva a cég a turisztikai szolgáltatók számára is egyszerű és megbízható elektronikus fizetési szolgáltatást kínál egyedi megoldásokkal, akár IT-fejlesztés nélkül is. Magyarország első számú, 2014 óta elérhető fizetőkapuja, a BIG FISH Payment Gateway évente 2,5 millió sikeres tranzakciót bonyolít le, a bankkártyák mellett SZÉP-, egészségpénztári és cafeteriakártyák elfogadását, online tárca-, mobilfizetést és átutalást is lehetővé tesz.