Magyar utazási irodai képviselet nyílt Dakarban

Forrás: turizmus.com

 2015. április 22. 14:09

Az Utazz Afrikába Utazási Iroda képviseletet nyitott Szenegál fővárosában, Dakarban – tájékoztatta a TPB-t Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, antropológus, az iroda ügyvezetője.

Közvetlenül a helyszínen, részletes helyismerettel, nelyvtudással, egyénre szabott vagy csoportos túrákkal, szakértő idegenvezetéssel és sokoldalú információkkal kívánják segíteni a magyar turistákat. Az afrikai utak beindításához fontos lökést adhat, hogy 2015. május 1-től Szenegálba a turisták vízummentesen utazhatnak be, sőt, a reptéri illeték eltörlése miatt a repülőjegyek is olcsóbbak lettek.

A Teranga, a vendégszeretetet, a baobab fák és a napsütés országába szervezett programok érdekessége, hogy nemcsak a turistalátványosságokat mutatják be, hanem bepillantást engednek az ott élők hétköznapjaiba és ünnepeibe. Az ifjú pár mellől, az első sorból nézhetnek végig a turisták egy esküvői szertartást, egy helyi szegénynegyedben gyerekek karéjában látogathatnak meg családokat, vagy épp bekukkantanak egy népi gyógyító fétisbarlangjába.

Népszerű a dob- és tánctáborok, a vad- és madárlesek, halpiacok meglátogatása is.

A kongói Gungu hagyományőrző fesztiválra érkezők tiszteletére a magyar zászlót is felhúzzák, és hivatalos magyar delegációként szokták üdvözölni honfitársainkat – mondta Szilasi Ildikó Hermina.

A dakari utazási iroda később nemcsak a magyar, de a világ minden tájáról érkező utasokat kívánja kiszolgálni turisztikai információkkal, azaz mindazok számára kíván nyújtani szolgáltatást, akik nem ismerik ki magukat ezen a kontinensen.