Magyar utazási szakemberek Madagaszkáron

Forrás: turizmus.com

 2018. június 03. 20:24

Tízfős magyar delegációval vett részt hazánk a Madagaszkári Nemzetközi Turisztikai Vásáron.

Május végén a  Madagaszkári Turisztikai Hivatal és partnerei (Jacaranda de Madagascar, Madagaszkári Nemzeti Parkok, szállodák), valamint az Ethiopian Airlines tanulmányutat szervezett az országba.

A túra keretében az utazási irodák részt vettek a Madagaszkári Turisztikai Vásáron (ITM) és workshopon ismerkedtek meg a helyi szolgáltatókkal.

Afrika egyik jelentős turisztikai vásárán Roland Ratsiraka turisztikai miniszter külön köszöntötte a 10 fős, többségében MUISZ-tagokból álló magyar delegációt.

Roland Ratsiraka a vásáron

Fotó: turizmus.com

A vásáron jelentették be az Air Madagascar és a La Reunion szigetén bejegyzett Air Austral légitársaságok együttműködési szerződését, a kettős ezáltal az indiai-óceáni térség legnagyobb légitársasága lett.

A magyar részvételt egyik szervezője, az Aviareps vezetője, Tóth Attila a madagaszkári tévének is nyilatkozott Magyarország és Madagaszkár bővülő turisztikai kapcsolatairól, mely egyebek mellett az Etiopian Airways Bécsből induló napi járatának is köszönhető. Újdonság, hogy az Ethiopian Airlines Nosy Be szigetcsoportra is repül direktben.

A Madagaszkárhoz tartozó gyönyörű Nosy Be szigetcsoportot a világ legszebb tengerparti desztinációi között tartják nyilván, Magyarországról az odajutás viszont nehézkes és drága volt ezidáig. Bár az olaszok, németek és egyéb nyugat-európai nemzetek körében olyan népszerű az úti cél, hogy charterjáratok is mennek oda, ezek a járatok magyar utasoknak nem voltak igazán praktikusak. Örömhír tehát, hogy mostantól bécsi indulással könnyen, gyorsan és jó áron megközelíthető a szigetcsoport, amely felejthetetlen, különleges nyaralást és igazi pihenést kereső utasoknak ideális: Nosy Be-t szinte minden évben a világ legszebb szigetei közé választják a Tripadvisor és egyéb utazási portálok listáján.  A szigetcsoporton azonban nem csak pihenni lehet: számos program és látványosság csábítja a látogatókat, amelyek olyan különlegesek, mint maga Madagaszkár, amelyet nem véletlenül illetnek a „nyolcadik kontinens” becenévvel - közölte lapunkkal Somogyi Orsolya, a Jacaranda de Madagascar magyarországi képviselője.  Azt is megtudtuk tőle, hogy míg 2014-ben csupán 3-4 magyar utazási iroda szervezett utat Madagaszkárra, 2018-ban már közel 20 iroda kínálatában is megtalálható a sziget.

A magyar turisztikai szakma érdeklődését a desztináció iránt az is segítette, hogy a MUISZ többszöri kérésére kedvező irányba módosította a Külgazdasági és Külügyminisztérium  konzuli főosztálya Madagaszkár egyes területeinek besorolását. Ez azt jelenti, hogy a főváros (Antananarivo) és környéke, valamint Nosy Be és Nosy Boraha szigetek a II. fokozott biztonsági kockázatot rejtő kategóriába tartozó területekké lettek nyilvánítva az I. utazásra nem javasolt kategóriából, miután 2017 eleje óta hazánknak is van tiszteletbeli konzulja Antananarivoban.

Kapcsolódó cikkek