Magyarország megéri az árát

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 13:16

Lehet vitatkozni rajta, hogy kinek mi számít olcsónak és egyáltalán, jó-e, ha egy ország az előkelő hetedik helyen végez a legolcsóbb úti célok listáján. Mindenesetre a Telegraph turisztikai rovata szerint Magyarország ezen a listán 7. helyen áll.

Elég furcsán számolhattak a szakemberek, hiszen utánunk Japán következik, amely köztudottan drága ország, az első pedig Portugália a sorban. Két személyre főétel, sör, kávé, egy tubus naptej és még néhány szolgáltatás volt a mérce. Ezek átlagárát hasonlította össze a Holiday Costs Barometer, egy adott ország 44 népszerű éttermében, üzletében, és egyéb értékesítő helyén.

 

Magyar szemszögből nézve elég furcsán alakul tehát a sorrend: Portugália, Bulgária, Spanyolország, Törökország, a Cseh Köztársaság, Ciprus után következik Magyarország, majd a sorban Japán, Málta, Görögország, a Dél-Afrikai Köztársaság és Mexikó követi.

Nekünk a cikkben említett portugál Algarve, a spanyol vagy ciprusi tengerpart annyira nem számít azért olcsónak, nem beszélve a távoli kontinensek célpontjairól, hiszen Japánba vagy Dél-Afrikába, esetleg Mexikóba el is kell jutni és haza is kell térni onnan.

Annak a legtöbb turisztikai szakember bizonyára jobban örülne, ha inkább előnyös ár-érték arányról esne szó, arra viszont jó ez a lista, hogy felhívja a figyelmet Magyarországra, főleg akkor, ha még nem jártak nálunk 2017 potenciális nyaralói.