Magyarország vár – Újraindult az MTSZA belföldi utazási magazinja

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 12:38

Megújul tartalommal, dizájnnal és címmel jelentkezik újra a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány belföldi utazásra csábító kiadványa. Az idén hat alkalommal, Magyarország vár címmel megjelenő magazinról Princzinger Pétert, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) elnökét kérdeztük.

Harmadik éve jelentkezik a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány szezonális programajánló kiadvánnyal, idén ismét új néven. Hogyan igazodik a változó körülményekhez a lap tematikája?

Amikor elkezdtük ezt a nagyközönségnek szóló sorozatot, még a hírét sem hallottuk a Covidnak. Az első évben, 2019-ben a gasztrofesztiválokat népszerűsítettük és azok vonzerejére alapozva csábítottuk belföldi utazásra a lakosságot, ezért is lett az akkori kiadvány címe Ízes Magyarország.

2020-ban minden megváltozott, a Covid kitörése után tavasszal teljes bizonytalanságba kerültünk, de a szigorú járványügyi intézkedéseknek köszönhetően nyárra újra kedvezőbb lett a helyzet és már lehetett belföldi kirándulásra ösztönözni az embereket. Tavaly elsősorban az aktív és ökoturisztikai helyszínekre hívtuk fel a figyelmet, ahol a tömeg elkerülésével adott a feltöltődés lehetősége, a megfertőződés veszélye nélkül – ehhez a koncepcióváltozáshoz igazodott az akkori kiadvány címe is: Csodás Magyarország.

A lapozható verzióért kattintson a képre!

Fotó: turizmus.com

Majd ősztől jöttek a bezárkózás hosszú hónapjai, de szerencsére a harmadik hullám leküzdése után és az átoltottság magas arányának köszönhetően idén nyárra visszakaptuk a szabadságunkat, végre újraindulhatott a magyar turizmus, ismét korlátozások nélkül kelhetünk útra.

Ezért most már bátrabban ösztönözhetjük a honfitársainkat arra, hogy ismerjék meg a saját hazájukat, és ehhez beltéri programlehetőségeket és ingyenesen látogatható fesztiválokat is ajánlunk majd országszerte.

A kiadványsorozat idei, Magyarország vár címével éppen azt szeretnénk kifejezni, hogy a saját hazánk mindannyiunkat újra vár. Véletlen egybeesés, és a magyar nyelv megenged ennyi játékot, hogy a legizgalmasabb felkeresendő helyszínek között szerepelnek megújuló váraink.

 

A határok újbóli megnyitása után mivel lehet itthon tartani az utazni vágyó családokat, akik például eddig csak tenger mellett tudták elképzelni a nyaralást?

Többször hallottuk, hogy a turizmus a hazaszeretet egyik formája.Mindannyian, akik itthon utazunk és költünk, személyesen járulunk hozzá a magyar gazdaság újraindulásához. Ugyanakkor ki merem jelenteni, hogy nem ugyanaz a hazai turisztikai kínálat, mint egy-két évvel ezelőtt. Országszerte megújultak a strandok, a vízpartokon modern kikötők szolgálják ki a vízitúrázókat, egyre több helyen lehet biztonságosan kerékpártúrázni, szépülnek a kastélyok, és a szálláshelyek is korszerűsítésre, csinosítgatásra használták ki a kényszerpihenőt. Az újdonságoknak és a fejlesztéseknek egy külön rovatot is szentelünk a kiadványban.

A népszerű látnivalók mellett rengeteg, kevésbé ismert attrakciót rejt Magyarország, célunk, hogy ezekre is felhívjuk a figyelmet úti célok ajánlásával a hétvégékre vagy akár a hosszabb szabadságok idejére.

 

Hol találkoznak az utazást tervezők a kiadvánnyal?

Az idén hat alkalommal, 500-500 ezer példányban megjelenő kiadvány országos terjesztését a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt. és a három SZÉP-kártya-kibocsátó teszi lehetővé. Az olvasók a megyei napilapok, valamint több országos lap, így a Figyelő, a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, a Bors, a Ripost 7, a Magyar Nemzet, a Mandiner és a Szabad Föld behúzott mellékleteként is találkozhatnak vele – az első lapszámot éppen ma vehetik kézbe az olvasók.

Bár a kommunikáció ma már elsősorban az online térben zajlik, az a tapasztalatunk, hogy változatlanul sokan szeretik forgatni a nyomtatott lapokat, ezért a mi turisztikai programajánlónk immár harmadik éve változatlanul A/5-ös méretben jelenik meg, amit könnyű zsebre dugni és magunkkal vinni.

De a megjelenést követően online lapozható változatban is elérhető tesszük a tartalmat, mi több, a cikkek külön-külön is felkerülnek a kiadványt előállító szerkesztőség, a Turizmus.com oldalára.

 


 

A kiadvány főtámogatója: