Majdnem duplázott a Debrecen Airport

Forrás: turizmus.com

 2016. június 03. 17:09

Májusban 88 százalékkal bővült az utasforgalom az egy évvel korábbihoz képest, a január–májusi időszakban 98 százalékos volt a növekedés a Debrecen Airporton.

A repülőtér üzemeltetője szerint májusban 24 860-an vették igénybe a repülőtér szolgáltatásait, míg egy évvel korábban 13 200-an tették ugyanezt.

Fotó: Szegedi Ákos

Az év eddigi részében ennél is nagyobb, 98 százalékos a bővülés mértéke: idén az év első öt hónapjában 105 ezer ember fordult meg a légikikötőben, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában 53 ezer utast kezeltek – írja az Airportal.hu.

Tamás László járatfejlesztési igazgató elmondta: a Wizz Air, a Lufthansa és a charterek új járatainak köszönhető a bővülés, és pozitívumként értékelte, hogy a magyar és a partiumi utasok mellett egyre többen érkeznek Kárpátaljáról és Kelet-Szlovákiából is.

Hangsúlyozta, hogy az utasforgalom ekkora mértékű bővülése után rekord évre számítanak a turizmusban is, mivel folyamatosan fejlődik a beutazó turizmus.

A nyári szezonban menetrend szerinti járattal hét uniós ország turisztikai központja érhető el Debrecenből, de charterekkel a török riviéra, három görög sziget és a bolgár tengerpart is elérhető lesz.