Majdnem teljes telt ház az idei Nemzeti Regattán

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 14:36

Március végéig 48 település küldte be hivatalos, írásbeli jelentkezését, így a teljes telt házhoz jelenleg már csak két további település számára maradt kiadó hely az idei kétnapos családi fesztiválra.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára várják Siófokon a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket. A résztvevő települések amatőr vitorlásversenyen és a Sió csatornán megrendezett sárkányhajó bajnokságon mutathatják meg tudásukat, és különböző produkciókkal mutatkozhatnak be a színpadon, illetve az Ízek Versenyén is megmérettethetik magukat, településük ízvilágát Siófokon június első hétvégéjén.

Az első évben, 2016-ban a nevezett településeknek még csak 47%-a érkezett a Balaton üdülőkörzettől távolabb fekvő helyekről, 2017-ben ez a százalékos arány már 61%-ra, míg a tavalyi évben 70%-ra növekedett. A nevezések jelenlegi állása szerint idén is eléri majd a 70%-ot a „nem a magyar tenger partjáról” érkező települések aránya. A rendezvényre kilátogató közönség már biztosan találkozhat Budapest, Győr, Miskolc, Pécs vagy Kaposvár csapataival.

Az országos esemény mottója: „A Balaton nem csak a régióban élőké, hanem egyben Nemzeti Kincsünk is!”

Fotó: turizmus.com

A még nevezni kívánó települések a www.nemzetiregatta.hu oldalról is letölthetik a nevezési lapot, az érdeklődők ugyanitt tájékozódhatnak a versenyekről, illetve az aktualitásokról.