Május 1-jéig elhalasztja összes hajóútját a Viking Cruises

Forrás: turizmus.com

 2020. március 12. 15:22

A Dunán is aktív Viking Cruises a koronavírus-járvány miatt döntött a hajójáratok felfüggesztése mellett.

A hajótársaság elnöke, Torstein Hagen levélben értesítette a közeljövőben indítani tervezett összes hajójáratuk utasát, hogy a cég ideiglenesen felfüggeszti összes folyami és óceánjáró hajójának közlekedését a koronavírus-járványra való tekintettel – közölte az eturbonews.

A cég székhelye Bázelben, marketingközpontja Los Angelesben található, tavaly félmillió vendég vette igénybe járatait.

A levélben az elnök emlékeztet arra, hogy a 10 ezer főt foglalkoztató cég 23 éves működése során mindig az utasai érdekét tartotta elsődlegesen szem előtt.

A Viking folyami flottájának egyik hajója a Rajnán

Fotó: Viking Cruises

A döntéshez hozzájárult, hogy egyre több kikötő – köztük Velence, Monte Carlo és Bergen – nem fogad tengerjáró hajókat, olyan fontos attrakciók, mint a Vatikán és más múzeumok bezártak, és egyre több ország vezet be utazási vagy gyülekezési korlátozásokat.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy-egy utas karanténba kerül, még akkor is, ha nem mutat tüneteket, sok esetben utastársait is karanténba zárják. Olyan mértékben megnőtt a karanténba kerülés esélye, hogy az már az utazás élményét minimálisra csökkenti – szól a lépés magyarázata.

"Mivel mi egy biztos anyagi háttérrel rendelkező magáncég vagyunk, nem kell aggódnunk a negyedéves tőzsdei gyorsjelentésünk tartalma miatt. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy azt tegyük, amit a legjobbnak látunk az utasaink és az alkalmazottaink számára. Mindezek alapján azt a döntést hoztuk meg, hogy ideiglenesen minden hajónk indulását töröljük március 12-től április 30-ig. Azt reméljük, hogy az időszak végére a Viking folytathatja működését" – írja a levélben Hagen.Azok az utasok, akiknek a fenti időszakra volt befizetett útjuk, a befizetett összeg 125%-ának megfelelő értékű vouchert kapnak, amelyet 24 hónapig használhatnak fel egy tetszőleges későbbi tengeri vagy folyami hajóútra. Ha valaki mégsem tudja felhasználni a vouchert a lejárati időn belül, annak a lejárat után automatikusan visszatérítik a befizetett összeget. Ha nem kíván élni a lehetőséggel valaki, az is visszakapja a befizetett összeget.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy csütörtöki rendezvényen jelezte, hogy Budapesten lemondták az összes szállodahajó érkezését április 30-ig.