Egy vadász, egy vegán és egy anyuka hét napja a magyar Caminón

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 14:58

Május 14-én debütál az Úton – Hét nap a magyar Caminón című ismeretterjesztő film a Duna TV-n. A 42 perces film célja, hogy visszaadja a zarándokélményt – a sok gyaloglást, a természet hangjait, a csendet, a találkozásokat, a nehézségeket –, és további hazai tájak felfedezésére inspiráljon.

A Budamount Film ismeretterjesztő filmjének forgatásához zarándoklatot tervezők és túrázók jelentkeztek, hogy megtegyék a 7 napos, 170 km hosszú Tihany–Lébény közötti, Magas-Bakonyon átvezető Szent Jakab zarándokutat.

A film főszereplői különböző háttértörténettel érkeztek a zarándokútra: van köztük olyan, aki már végigjárta a spanyolországi El Caminót, de most vegánként próbálta teljesíteni a „magyar verziót”, van egy tragikusabb sorsú, de vallásosságát mindvégig megőrző hivatásos vadász a hű kutyájával, valamint egy fiatal anyuka, aki kétéves kislányát és férjét hagyta otthon az út kedvéért – írják a film ismertetőjében.

A rendező Boegi Máté, aki három országban rendezett már rövidfilmeket, jelenleg Koppenhágában készíti első saját játékfilmjét, valamint az Ivan & The Parazol egyik videóklipje is az ő nevéhez kapcsolható.

Az operatőr a dokumentumfilmjeivel sokszorosan díjazott Grams Melanie, aki tavaly elnyerte a legjobb operatőr díját az ASC Student Heritage Award Dokumentumfilm kategóriában (diákként ez a legnevesebb elismerés az USA-ban). Jelenleg Los Angelesben él és dolgozik, valamint az USC School of Cinematic Artson tanít.

magyarcamino

A 42 perces film célja, hogy visszaadja a zarándok-élményt és további hazai tájak felfedezésére inspiráljon

Fotó: Budamount Film

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, premierje pedig a Duna TV-n lesz május 14-én, 13.20-kor.