Május 15-től nem hajthatnak be a várba a turistabuszok

Forrás: turizmus.com

 2016. április 27. 16:45

Váratlanul érte a szakmát, hogy május 15-ől nem hajthatnak be a turistabuszok a várba csatornázási munkálatok és a karmelita kolostor felújítása miatt. Erről április 27-én tartottak tájékoztatást néhány buszos és beutaztató cég számára, a MUISZ nem kapott rá meghívást.

Valószínűleg a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal április 28-i ülésének is témája lesz, hogy május 15-től gyakorlatilag tilos lesz turistabusszal behajtani a várba, se a látnivalókat, se a Hilton Budapest hotelt nem lehet ilyen módon megközelíteni, még a csoportok, a MICE-vendégek és az idősek számára sem. A várba eddig közlekedő 320 buszt 5 vagy 10 percenként induló BKK-körjáratok váltanák ki az elképzelések szerint, ők lennének hivatottak az eddig turistabuszokkal utaztatott mintegy 15 000 turistát kiszolgálni.

Információink szerint a megbeszélés nem is annyira egyeztetés, sokkal inkább tényközlés volt, a találkozóra elsősorban a várba buszokat közlekedtető irodák voltak hivatalosak, akiknek ezúton hívták fel a figyelmüket a két hét múlva esedékes változásra. Ráhatásuk a BKK-buszok indulásának sűrűségére lehet már csak, és aki a szezonra már leszervezett a várba ilyen-olyan programot a csoportjainak, most törheti a fejét, hogyan alakítsa át programját, illetve hogyan variálja át buszai útvonalát úgy, hogy vendégei elégedetten távozzanak.

A lépés kifejezetten barátságtalan, főleg, hogy mindezt most, a szezon indulásakor vezeti be a kerület.