Május elsejétől új menetrend a Balatonfenyvesi Kisvasúton

 2014. április 30. 13:17

Május elsejétől a kirándulók utazási igényeihez igazítva hétvégenként plusz egy vonat közlekedik délelőtt a Balatonfenyvesi Kisvasúton, valamint az egyik reggeli menetrendszerinti járat az eddig megszokotthoz képest 20 perccel később indul Balatonfenyvesről.

A MÁV-START az elmúlt évben több fejlesztést is végrehajtott, tavaly nyártól már kerékpárok szállítására is lehetőség van a vonalon, valamint felújításra került a műhelycsarnok. 2013-ban harmincötezren vették igénybe a szolgáltatást, az éves utasforgalom adatait tekintve, több mint húszezer kiránduló utazott a kisvasúton. A legforgalmasabb nyári hónap a július volt, akkor közel kilencezren keresték fel a balatonfenyvesi kiránduló járatokat. Összességében, 20 százalékkal emelkedett az utasforgalom az elmúlt évekhez képest.

 

A kisvasúton már közel hatvan éve van személyszállítás. A jelenleg 14 km hosszú vonalon Balatonfenyves GV állomásról indulva, Imremajoron és Pálmajoron át lehet eljutni Somogyszentpál végállomásra. A 40 perces menetidő alatt az utasok a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágát tekinthetik meg. Naponta hat pár vonat közlekedik, és a kedvezményes díjszabású, 25 százalékkal csökkentett regionális tarifa érvényes a vonalon. A MÁV-START az elmúlt napokban ötszáz darab plakátot helyezett ki a térségben a kirándulók tájékoztatására, a nyaralási szezonra többnyelvű kiadványok is készülnek a külföldi turisták számára.

A nyári menetrendben júniustól, hétköznapokon is naponta közlekedni fog a plusz délelőtti vonatpár. A Balatonfenyvesi Kisvasútról és a menetrendről bővebb információkat a vasúttársaság honlapján a www.mav-start.hu oldalon találhatnak, ahol megismerkedhetnek a kisvasút történetével, és a járművekkel is.