Május végétől elindulnak az Aegean nemzetközi járatai

Forrás: turizmus.com

 2020. május 15. 12:21

Az Aegean Airlines fokozatosan növeli belföldi járatainak számát, tekintettel a Görögországon belüli repülési korlátozások, és az egyre több európai országba történő beutazási feltételek enyhítésének köszönhetően.

Május 18-tól több járat üzemel Athénból Heraklionba, Chaniába, Thesszalonikibe és Alexandroupoliszba, míg május 25-től további útvonalakon indul el a bővítés, ezek Rodosz, Korfu, Mitílini, Kiosz, Szamosz és néhány további görög belföldi úti cél – adja hírül közleményében a légitársaság.

Május végétől elindul a fokozatos visszatérés a nemzetközi útvonalakon is.

Kezdésként Athénból Münchenbe, Zürichbe, Frankfurtba és Genfbe indulnak a járatok, de nagyobb járatsűrűséggel üzemel majd az Athén Brüsszel járat is.

Ez az egyetlen útvonal egyébként, mely nem került felfüggesztésre a veszélyhelyzet alatt sem.

Május végétől elindul a fokozatos visszatérés a nemzetközi útvonalakon is az Aegean Airlinesnál

Fotó: 123rf.com

Mint írják, fokozatosan és nagy elővigyázattal állítják helyre útvonal hálózatát, különös figyelemmel arra a hatalmas erőfeszítésre, melyet Görögország tett és tesz a COVID-19 okozta helyzet kezelésére. Ezért is működik szorosan együtt a légitársaság az illetékes hatóságokkal az egészségügyi szabályzások, előírások kidolgozásában, melyben az elsődleges szempont  az  utasok és a személyzet biztonsága.

Az újrakezdés érdekében az Aegean már eddig is fokozott óvintézkedéseket  tett, ilyen például a kötelező maszk  használat, kiemelt figyelmet kap a repülőgép tisztítása, fertőtlenítése, a fedélzeti higiénia, szem előtt tartva a vonatkozó hatósági előírásokat.

Március 26-tól a  COVID-19 világjárvány rendkívüli körülményeit követő teljes időszak alatt az Aegean csökkentett számban üzemeltette belföldi járatait, így biztosítva az összeköttetést a szigetekkel, illetve néhány járat közlekedett Athén és Brüsszel között, biztosítva a kapcsolatot az EU központjával.