Májusban elindulnak a folyami hajók Németországban?

Forrás: turizmus.com

 2021. március 24. 15:26

Az Ama Waterways elnöke és egyik alapítója, Rudi Schneider egy interjúban kijelentette, hogy az európai oltási nehézségek ellenére májusban elindítják folyami hajóútjaikat Németországban, ha ezt a korlátozások feloldása lehetővé teszi.

A szakember szerint kétségtelen a lemaradás Európában Nagy-Britanniához képest az oltások terén, ugyanakkor az Ama Waterways májusban Németországban újraindítaná folyami hajójáratait.

A többi útvonalra – köztük a Budapestet is érintő túrákra – elvileg júniustól már lehet foglalni, ugyanakkor az elnök szerint júliusban és augusztusban már nagyon valószínű, hogy nemzetközi útvonalakon is közlekedni fognak a hajóik – olvasható a Travel Weeklyn.

A társaság egyik hajója Pozsony határában egy korábbi felvételen

Fotó: Facebook / Ama Waterways

A jövő évet illetően pedig rendkívül bizakodó Schneider, aki szerint a foglalások száma 2022-re 60%-kal magasabb, mint volt 2019-ben.

A hajótársaság külön szabályokat nem tervez bevezetni a fedélzeten, az adott országok előírásait fogja követni a vakcinaigazolások vonatkozásában.

A fedélzeti étkezések rendszerét ugyanakkor megváltoztatják: a korábbi büféasztalos ellátást helyett menüről lehet majd rendelni. A kültéri étkeztetés is nagyobb hangsúlyt fog kapni – mondta el az interjúban.