Malajzia lesz az ECTAA kiemelt úti célja 2018-ban

Forrás: turizmus.com

 2017. március 16. 14:07

Az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete, melynek a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is aktív tagja, a jövőben szorosan együttműködik a Malajziai Turisztikai Hivatallal a 2018-ban Malajziába irányuló turizmus élénkítésének elősegítése érdekében.

A Malajziai Turisztikai Hivatal (Tourism Malaysia) és az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete között Egyetértési Megállapodás született március 9-én, a berlini ITB-n.

Az ECTAA elkötelezte magát aziránt, hogy kiemelt úti célját Malajziát 70.000 utazásközvetítőjén és utazásszervezőjén keresztül egész Európában hirdeti, kiemelve az ország utazási és turisztikai termékeinek változatosságát, a lélegzetelállító tengerpartokat és szigeteket, a kultúra és a történelem gazdag tárházát, a kitűnő állapotban lévő örökségeit, a világszínvonalú, modern létesítményeket, a lenyűgöző flórát és faunát, a gyönyörű természetvédelmi területeket és az ízletes ételeket.

A megállapodás célja, hogy elősegítse az Európából Malajziába áramló turizmus növekedését. A Malajziába utazók száma az utóbbi 10 évben folyamatosan nőtt. Az főbb európai küldőoszrágok közé Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Hollandia, Svédország, Olaszország, Svájc, Spanyolország, Dánia, Írország, Lengyelország, Norvégia és Belgium tartozik.

"Malajzia az európaiak egyik igen kedvelt célpontja. Bízunk abban, hogy a maláj idegenforgalmi ágazat és az európai partnerek közötti együttműködés produktív lesz, amely még több beutazást fog eredményezni." – mondta Merike Hallik, az ECTAA elnöke.

A "Kiemelt Úti Cél" megállapodást hivatalosan Datuk Seri Mirza Mohammad Taiyab, a Tourism Malaysia főigazgatója és Mr. Michel De Blust, az ECTAA főtitkára írták alá. Az ellenjegyzők Dato' Sri Nazri Abdul Aziz, idegenforgalmi és kulturális miniszter, valamint a németországi maláj nagykövet, Dato' Zulkifli Adnan voltak. A megállapodás az ECTAA és a MATTA, a Malajziai Utazásszervezők Szövetsége közötti kiváló együttműködés eredménye.

Az ECTAA 30 európai ország nemzeti utazásközvetítői és utazásszervezői szövetségét fogja össze, amelyek közül 27 az Európai Unión belül működik és körülbelül 70.000 vállalkozást képvisel. Tagja még további három nemzetközi szervezet Izraelből, Marokkóból és Tunéziából.