Már az ország összes útvonalán elérhető az ÚtraManók alkalmazás

Forrás: turizmus.com

 2022. február 08. 11:25

A környezetről és az autó ablakából is észrevehető látványosságokról, valamint helyi érdekességekről is mesélő, GPS alapú applikáció már nemcsak az autópályákon, hanem az egész országban, minden útvonalon elérhető.

A játékos gyermekfejlesztéssel foglalkozó Plukkido Kft. ÚtraManó alkalmazásának alapötlete, hogy szórakozás közben fejlessze a gyerekek képességeit és tudását, mellette pedig egy kis könnyebbséget hozzon a szülők mindennapjaiba óvodába, iskolába menet, vagy akár egy hosszabb autóút során.

A pszichológus és szociálpedagógus tervezők által megálmodott applikációban a hangosmesék kezdetben a hazai autópályákon csendültek fel, de a dinamikus tartalombővülésnek és a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően mára már minden hazai autóúton elérhetőek. Ráadásul a cserfes manók már az adott környék jellegzetességeiről és helyi látványosságokról is mesélnek, ezzel is színesítve a palettát.

A hangosmesék minden hazai autóúton elérhetőek

Fotó: Plukkido Kft.

Az egyedi meseszövő applikáció elindításakor láthatatlan manók pattannak a kocsiba a családokhoz, és a mellettük elhaladó látnivalókhoz kapcsolódó történeteket mesélnek, ami a környezet alaposabb megfigyelésére ösztönzi a gyerekeket, ráadásul gyakran a felnőttek számára is új ismereteket biztosít. Az app GPS és speciális algoritmus alapján válogat a manómesék közül, hogy minél változatosabb történetek hangozzanak el egy-egy utazás alatt, ezzel is serkentve a fantáziavilág kibontakozását. Jelenleg több mint 10 órányi, ingyenes, látnivalókhoz kötődő mesés tartalom várja a kíváncsi hallgatókat.

A történeteket profi szinkronszínészek tolmácsolják, és a hosszuk, valamint a stílusuk is az óvodás, kisiskolás korosztály képességeihez illeszkedik. Ezt szem előtt tartva az applikáció többi funkciója is folyamatosan fejlődik: az autós hangosmesék mellett időről időre manóüzeneteket is lehet hallgatni, illetve kincskereső küldetéseket is lehet teljesíteni.