Már Debrecen, Nyíregyháza és Pécs is elérhető a MÁV-START Okosjegyével

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 07. 14:07

Mostantól a debreceni/nyíregyházi és a pécsi vonalon közlekedő InterCity-vonatokra is elérhető a MÁV Okosjegye.

A MÁV-START idei fontos újítása a jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy bevezetése volt. Május óta minden szegedi InterCity-re, június óta pedig a nyári időszakra a balatoni InterCity és expresszvonatokra is elérhető volt. Az értékesítés elindítása óta a szegedi vonalon több mint 21 ezer másodosztályú és 4000-nél is több első osztályú, a Balatonra pedig 36 ezer másodosztályú és több mint 3600 első osztályú, azaz összesen több mint 65 ezer Okosjegyet váltottak az utasok. Mostantól pedig már a debreceni/nyíregyházi (100-as vonal) és a pécsi vonalon (40-es vonal) közlekedő InterCity-vonatokra is elérhető az Okosjegy.

Mostantól a Debrecenre, Nyíregyházára és Pécsre utazók is vásárolhatnak kedvező árú Okosjegyet

Fotó: MÁV-START

Az Okosjegyek kizárólag digitális formában, azaz a MÁV applikációban és az új ELVIRA felületén vásárolhatók meg a helyjeggyel együtt. Mindkét digitális platformon megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljes árú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető.

Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Néhány példa az Okosjegy kedvező árára: az új jegytípus 2. osztályra például Budapest és Nyíregyháza között több mint 1200 forinttal; a Budapest és Záhony útvonalon közel 2000 forinttal, a Budapest és Pécs vagy a Budapest és Debrecen közötti szakaszra pedig több mint 1700 forinttal olcsóbb, mint a teljes árú menetjegy IC pót- és helyjeggyel.