Már kaphatók a Sanghaj-Budapest repülőjegyek

Forrás: turizmus.com

 2019. február 22. 11:58

Tegnap megírtuk, hogy június 7-én indul a közvetlen Sanghaj-Budapest járat, de egyelőre nem kaphatók rá jegyek. Ez máris változott: a Budapest Airport közeléményében örömmel üdvözölte a sanghaji bejelentést, amely szerint már megkezdték a jegyértékesítést a 2019. június 7-én induló közvetlen légi járatra. A kiindulópont a korábbi információknak megfelelően Sanghaj-Putung Nemzetközi Repülőtér lesz, és a tervek szerint éjfél körül induló gép mintegy 10 óra alatt teljesíti az utat a magyar fővárosig, ahová hajnali hat óra után érkezik meg. A Shanghai Airlines jelenleg heti három járat indítását tervezi, szerdán, pénteken és vasárnap.

Sanghaj kiváló átszállási lehetőségeket is biztosít nemcsak sok más fontos kínai belföldi célállomás felé, hanem a Japánba, Dél-Koreába és más délkelet-ázsiai országokba utazók számára is, sőt akár Új-Zéland és Ausztrália felé is. A Shanghai Airlines járatai a tervek szerint nem csupán utasokat szállítanak, hanem mintegy 10 tonna légi árut is, úgynevezett belly cargót a repülőgép rakterében.

A Budapest Airport ázsiai útvonalhálózatának fejlesztésén dolgozik

Fotó Budapest Airport

„Nagy örömmel üdvözöljük a Shanghai Airlines bejelentését az idén nyártól tervezett közvetlen Sanghaj-Budapest járatról. Ez több éves diplomáciai és üzleti erőfeszítések eredménye a két ország részéről, annak érdekében, hogy az összes érdekelt fél egymásra találjon, és ezt az izgalmas úti célt végre elérhetővé tegyük utasainknak” – nyilatkozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a bejelentés nyomán. Piackutatások alapján évente legalább nyolcvanezren kívánnak utazni Sanghaj és Budapest között, akik érdeklődni fognak a járat iránt. „Biztos vagyok benne, hogy ez az új Shanghai Airlines útvonal egyaránt népszerű lesz az üzleti és szabadidős utasok körében mindkét országban, egyebek mellett a kínaiak körében kedvelt dunai hajóutak iránti óriási érdeklődés miatt is.”

A  Shanghai Airlines a China Eastern Airlines leányvállalata. Utóbbi jelenleg több mint 600 légi járművet üzemeltet. Ezek átlagos életkora kevesebb, mint 5 és fél év – a nagy légitársaságok mezőnyében ez a világon az egyik legfiatalabb flotta. A SkyTeam szövetség tagjaként a China Eastern Airlines több mint 100 millió utast szolgál ki világszerte, ami alapján globálisan a hetedik legnagyobb légitársaság. Járathálózata révén 177 országban 1052 célállomást üzemeltet. Törzsutasai az Eastern Miles program keretében a 20 SkyTeam-tag 672 váróját használhatják világszerte.