Már kőbányai ingatlantulajdonosokat is bevon zajvédelmi programjába a reptér

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 02. 16:36

Három évre elosztva mintegy 1,2 milliárd forint összegben, minden idők legnagyobb és legtöbb zajcsökkentő megoldást nyújtó lakossági zajvédelmi programját indította el szeptember 1-jén a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítványon keresztül a Budapest Airport.

A több mint tíz éve futó és most kibővített program célja, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelése csökkenjen az ingatlanok lakó-és pihenőhelyiségeiben található nyílászáróinak utólagos szigetelése vagy cseréje által.

A Budapest Airport a korábban érintett 1500 ingatlanon túl számos további ingatlantulajdonos számára ajánlja fel a programban való részvétel lehetőségét, amelyet több ütemben valósítanak meg.

A kibővített programra több ütemben lehet jelentkezni. A most elindított első ütemben azokon a területeken érhetők el a kibővített zajvédelmi lehetőségek, ahol már korábban is meghirdetésre került a program, biztosítva ezzel, hogy a kibővített szolgáltatások lehetőségével az itt található ingatlanok tulajdonosai is élhessenek.

Most először részt vehetnek a programban egyes kőbányai ingatlantulajdonosok is

Fotó: Budapest Airport

Ezt követően több lépésben halad tovább a program, az érintett településeken és kerületekben egyszerre bővítve lépésről lépésre az érintett területeket. További újdonság, hogy most először részt vehetnek a programban egyes kőbányai ingatlantulajdonosok is, a 10. kerület korábban nem szerepelt az érintett területek között.

Az ingatlantulajdonosok kétféle módon, postai úton és online is leadhatják jelentkezésüket a programra.

Az összesen 4000 érintett lakóingatlan tulajdonosait a Budapest Airport hamarosan postai úton, levélben is tájékoztatja a program egyes ütemeiről, a program részleteiről és a jelentkezés menetéről. A részletekről, az érintettek köréről a zajvedelem.bud.hu címen is lehetőség van információt szerezni.