Már megvásárolható a vármegye- és országbérlet a MÁV-applikációban

Forrás: MTI

 2023. április 24. 11:06

A mobileszközökre letölthető MÁV-applikációban megkezdődött a május 1-jétől használható vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése - tudatta a MÁV-Volán csoport.

A közlemény szerint az "olcsó, egyszerű és igazságos" díjterméknek köszönhetően májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a HÉV-szerelvényeken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain.

mavapp

A vármegye- és országbérlet május 1-jétől használható

Fotó: MÁV

Hozzátették: több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, ha a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között, de hétvégi kiránduláshoz, rokonlátogatáshoz is igénybe vehetik ezeket a bérleteket.

Közölték azt is, hogy eddig mintegy 1,1 millióan töltötték le a mobilalkalmazást, amellyel naponta átlagosan 64 ezer belföldi menetjegyet és jellemzően 1000-1300 bérletet vásárolnak.
A MÁV-Volán-csoport arra biztatta utasait a közleményben, hogy böngésszék az országos bérlet weboldalát, így a MÁV appban, a pénztáraknál és az automatáknál is egyszerűbbé, gyorsabbá válik számukra a bérletvásárlás.