Már most visszavárja a turistákat Mauira a kormányzó

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 25. 14:37

Josh Green, Hawaii kormányzója azt szeretné, ha a turisták gyorsan visszatérnének a tűzvész sújtotta Maui szigetére, sokan azonban nem osztják a véleményét.

Bár Maui továbbra is küzd a két héttel ezelőtti pusztító tűzvész következményeivel, Josh Green, Hawaii kormányzója arra biztat minden utazót, hogy térjen vissza a szigetre – írja a Travelnews.

„Ha Mauira jönnek, azzal támogatják a helyi gazdaságot, és hozzájárulnak ahhoz, hogy azoknak az embereknek, akik most szenvednek, hamarabb jobban menjen a soruk” – mondta a kormányzó Joe Biden amerikai elnök látogatásakor. Tájékoztatása szerint a sziget nyugati része egyelőre lezárva marad, a többi terület azonban újra nyitva áll.

A tűzvész óriási pusztítást végzett a szigeten

Fotó: Facebook/Governor Josh Green

A látogatók számának visszaesését az egész szigeten érezni lehet. A Kahului repülőtéren sorban állnak a bérautók a füves részeken, az alkalmazottak szerint a Covid-járvány óta nem voltak ennyire tele a parkolók.

A statisztikai adatok szerint a tűzvész előtt naponta mintegy hétezer belföldi érkezést regisztráltak a szigeten, most kevesebb mint kétezret. Emiatt a Hawaiian Airlines is akcióba lépett, a légitársaság is támogatja a kormányzó felhívását.

Sok helyi lakos azonban más véleményen van. Ők attól tartanak, hogy a visszatérő turisták nem viselkednek majd kellően tisztelettudóan. Az utazók távolmaradása szerintük lehetőséget kínálna a gyászra és a traumatikus élmények feldolgozására.