Már napágy is foglalható az üdülés mellé

Forrás: fvw

 2018. február 06. 15:39

A népszerű üdülőhelyek szállodáiban csúcsszezonban mindennapos a küzdelem a medence közeli napágyakért. Mostantól mindez megváltozhat.

A Thomas Cook a német, a brit és más nyugat-európai piacokon azt teszteli, hogy az utasok a nyaralásuk mellé a medence melletti nyugágyat is lefoglalhatják maguknak még indulás előtt - írja az fvw.com.

A társaság állítása szerint elsőként ők biztosítják ezt a szolgáltatást, mely Németországban ‘Meine Sonnenliege’, Nagy-Britanniában pedig a ‘Choose Your Favourite Sunbed’ márkanév alatt érhető el.

A tour-operátor tavaly nyáron már sikeresen bevezetett egy hasonló szolgáltatást, amely a My Room/Choose Your Room nevet viseli. A termékfejlesztés célja, hogy megújítsák és az utazók egyéni igényeire szabják a csomagtúrákat.

A napágy-foglalást az utazásszervező három saját tulajdonú szállodamárkájában tesztelik a Kanári-szigeteken (Sentido Aeqoura Lanzarote, Sunprime Atlantic View Gran Canaria és Sentido Buganvilla Fuerteventura) február végétől, 2018 nyarától pedig a vállalat mind a 30 saját márkás szállodájában elérhető lesz. A szolgáltatásnak persze ára van, 25 euróba kerül egy napágy a nyaralás idejére.

25 euróért az egész nyaralás alatt miénk lesz a kiszemelt napozóágy

Fotó: pixabay

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az utasok kapnak egy emailt hat nappal az indulás előtt, amelyben rákérdeznek, hogy lefoglalnának-e előre napágyat a szállodájukban a medence mellett. A választást segíti, hogy kapnak egy alaprajzot a medence és a napágyak elhelyezkedéséről, feltüntetve ráadásul az égtájakat is, hogy tudni lehessen, mikor merről süt a nap.

A foglalás online történik és a szállodában kell kifizetni. A napágyra foglalt jelzés kerül, rajta a vendég szobaszámával. Ennek segítségével a családok és a párok egymás mellett tudnak napozni, és mindig biztosak lehetnek abban, hogy senki nem foglalja el a jó előre kinézett napágyukat. Ugyanakkor az összes napágynak csupán a 20%-át lehet előre lefoglalni, hogy jusson választék a többi vendégnek is.

A kezdeményezés legfőbb előnye az azt igénybe vevő utasok számára, hogy nem kell már reggeli előtt lerohanni egy törölközővel felszerelkezve a medencéhez, hanem akár késő délelőtt is lesétálhat az előrelátó vendég az előre lefoglalt napágyához.

A Choose Your Room (Az Én Szobám) szolgáltatás egyébként már Magyarországon is elérhető. Ennek lehetőségéről 6 nappal az indulás előtt kap egy e-mailt az utas és már az utazás előtt kiválaszthatja, hogy (természetesen a lehetőségek függvényében), hogy melyik szobában szeretne lakni az ott tartózkodás idején – tudtuk meg a Neckermann magyarországi irodájától.

Amennyiben Nyugat-Európában beválik a napágy-foglalás, akkor nyáron már nálunk is elérhető lesz az a szolgáltatás.