Már Villányt és a Mecseket is beutazhatjuk kedvező árú napijegyekkel

Forrás: turizmus.com

 2023. július 02. 10:13

Mecsek napijegy és Tenkes napijegy néven újabb két szezonális jegytermék érhető el a MÁV-Volán-csoport járatain július 1-jétől.

A Mecsek napijegy a Dombóvár-Bátaszék vasútvonalon Dombóvár és Mórágy között, a Budapest–Dombóvár–Pécs fővonalon Dombóvár és Pécs között, valamint a Godisa–Komló vasútvonalon érvényes, továbbá az ezen vasúti vonalszakaszok által határolt területen lévő településeken közlekedő helyközi buszjáratokon. A Mecsek napijegy 1990 forintért érhető el mindenki számára. Az új jegynek köszönhetően kedvezményes áron utazhatunk az Országos Kéktúra útvonalához is.

A Tenkes a Villányi-hegység legmagasabb pontjaként az egész térség meghatározó eleme, az új napijeggyel a környéken kirándulóknak nyújt kedvezményes utazást a MÁV-Volán-csoport. A Tenkes napijegy vasúton a Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon Pécs és Villány között, valamint a Villány–Mohács vonalon érvényes. A Pécs–Mohács–Villány–Harkány négyszögben lévő települések között a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható a napijegy. A Tenkes napijegy egységesen 1490 forintba kerül.

Baranyában vezetett be új napijegyeket a MÁV-Volán-csoport

Fotó: MÁV/Facebook

A Mecsek és Tenkes napijegy is július elsejétől a tanítási szünet végéig minden napra, azt követően hétvégi és ünnepnapokra váltható meg, és az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a kijelölt járatokon. Mindkét napijegy megvásárolható a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban is.

Egyre több térségben nyújtanak kedvezményes utazási lehetőséget a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyei. Az elmúlt években folyamatosan bővült a helyközi busz- és vonatjáratokra érvényes közös jegytermékek köre, a mostani szezonban is elérhető a Bakony napijegy, a Balaton24 és Balaton72 napijegy, a Borongoló napijegy, a Dunakanyar napijegy, a Mátra24 napijegy és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegy. A szezonális közös jegytermékeken túl május elsejétől már mindenki számára elérhetők a minden korábbinál kedvezőbb vármegye- és országbérletek is.