Már Zalaegerszeg felé is lehet okosjeggyel utazni

Forrás: turizmus.com

 2022. december 08. 10:05

A december 11-i menetrendváltástól a Budapestről Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity vonattal utazók is válthatnak jelentős kedvezményeket biztosító okosjegyet. Közel 620 ezer okosjegyet vásároltak eddig a MÁV-START járataira.

A legújabb okosjegyet két díjszinten, Budapest és Hajmáskér, illetve Veszprém közötti viszonylatra 1599 forinttól; Budapestről Ajkára és a Göcsej IC távolabbi megállóhelyeire 2399 forinttól lehet megvásárolni, csak másodosztályon.

Ezzel a megoldással Veszprémig 600 forintot, Zalaegerszegig 1400 forintot is lehet spórolni. A jegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe. Fontos, hogy az Ajkáig megegyező útvonalon közlekedő Bakony IC vonatokra, valamint a Zalaegerszeg felé közlekedő Citadella nemzetközi gyorsvonatra sem váltható ilyen jegy.

Mintegy 620 ezer okosjegyet vásároltak eddig a MÁV-START járataira

Fotó: MÁV

Az értékesítés tavalyi elindulása óta a szegedi vonalon 156,5 ezer másodosztályú és több mint 43 ezer első osztályú, a Balatonra közel 54 ezer másodosztályú és 10 ezer első osztályú okosjegyet váltottak; Debrecenbe/Nyíregyházára ezzel a lehetőséggel 168 ezren utaztak másod-, és 63 ezren első osztályon; míg a Pécsre 78,5 ezren választották másod-, és 47 ezren első osztályú utazáshoz ezt a jegytípust. Azaz összesen 620 ezer okosjegyet váltottak eddig az utasok.

A MÁV appon és a jegy.mav.hu digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljes árú ajánlat is, ám az olcsóbb okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető.  Az okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.