Marad a közvetlen vonat Marosvásárhelyre

Forrás: turizmus.com

 2018. január 11. 15:50

A Hargita InterCity Szamosújvár helyett ezentúl Székelyföldváron keresztül jut el Marosvásárhelyre.

A MÁV tájékoztatása szerint a Román Vasút kedvező döntése értelmében a Budapest és Brassó közötti Hargita InterCity odaútban január 10-től, visszaútban január 11-től módosított útvonalon, Marosvásárhelyen keresztül közlekedik, így a város minden nap átszállás nélkül elérhető lesz Budapestről.

A vonat útvonala Kolozsvár és Déda állomások között változik: a korábbi Szamosújvár – Dés – Bethlen – Szeretfalva útirány helyett a Székelyföldvár – Marosludas – Marosvásárhely – Szászrégen útvonalon közlekedik a járat. Az útvonal többi része változatlan. A korábban megváltott menetjegyek a Hargita InterCity új útvonalára is érvényesek.

A Hargita InterCity útja

Fotó: MÁV

A Hargita IC által a továbbiakban nem érintett állomásokra továbbra is közvetlen eljutást biztosít a Corona InterCity, vagy a Hargita IC-vel kolozsvári átszállással lehet ezekre a helyszínekre utazni.

Marosvásárhelyre történő utazáshoz egy útra 40,7 euróért váltható menetjegy Budapestről, 2. osztályra. Az oda-vissza utazásokhoz a 15 napos érvénytartamú Special menetjegyet ajánljuk, melynek ára 43 euró.

A Hargita InterCity vonat új menetrendje megtekinthető itt: https://www.mavcsoport.hu/…/hargita_intercity_budapest_-_br…