Marad-e az olcsó repülés? – A Wizz Air a Corvinus Tourism Clubban

Forrás: turizmus.com

 2020. június 06. 11:23

A Corvinus Tourism Club (CTC) legutóbbi online programjában a légi közlekedés jelenéről és jövőjéről, a Wizz Air válságkezelési stratégiájáról és az utasokat érintő változásokról beszélgetett Radó Andrással, a légitársaság vállalati kommunikációs menedzserével Nagy Simon, a CTC elnöke.

A Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezete által szervezett és a Facebookon élő adásban követhető beszélgetésből kiderült: a Wizz Air járatai 97%-át volt kénytelen a földön tartani a koronavírus-járvány kitörése nyomán, azonban több légitársasággal ellentétben, sosem állt le teljesen a repüléssel. A járvány alatt három országban is működtette járatait, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.

Jelenleg a Wizz Air kapacitásai 10-15%-át használja, ami a korlátozások fokozatos feloldásával párhuzamosan folyamatosan növekedni fog – mondta a légitársaság kommunikációs menedzsere.

 

Biztonságos-e repülni?

Ami a repülés egészségbiztonságát illeti, Radó András hangsúlyozta, ez a közlekedési mód jelenleg is biztonságos. A repülőgép levegő keringető rendszere olyan körülményeket teremt, mint egy kórházi intenzív osztályon, kiszűr minden vírust és baktériumot is.

A Wizz Air további óvintézkedéseket is bevezetett utasai védelmében, előírás maszkban utazni, az utasok fertőtlenítő kendőt kapnak felszálláskor, illetve az utaskísérők is maszkot viselnek. A fertőzésveszélynek fokozottan kitett felületeket pedig – mint például a mosdókilincs – repülés közben többször is fertőtlenítik.

Arra a kérdésre, hogy olcsóbb vagy drágább lesz a repülés az elkövetkezendő időszakban, Radó András úgy fogalmazott, nem valószínű, hogy változás áll majd be a jegyárakban, de drágulás bizonyosan nem várható a Wizz Air esetében.

Radó András (j) a Corvinus Tourism Club online műsorában, beszélgetőtársa Nagy Simon (b)

Fotó: Corvinus Tourism Club

Pénzvisszatérítés járattörlés esetén

Az egyik legégetőbb kérdés jelenleg a Wizz Air számára a járatok törlésével kapcsolatos panaszkezelés. A járattörlések esetére különböző pénzvisszatérítés opciókat dolgoztak ki, a jegy árának 100% vagy 120%-át is vissza lehet igényelni bizonyos feltételek mellett. Amennyiben a Wizz Air törli az érintett járatot, akkor az eredeti jegyár 120%-át utalják el az utas Wizz Air-számlájára kreditekben, amelyek két évig használhatók fel. Amennyiben az utas nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, akkor kérheti a jegyár egészének visszautalását is. Az utalás minden esetben 30 napon belül megtörténik.

A szóvivő beszélt a Wizz Air aznap megjelent negyedéves pénzügyi jelentéséről, hedge ügyletéről, valamint a cég válságkezelésének rendkívül összetett rendszeréről, kitérve a csaknem ezer főt érintő létszámleépítésre is. A vállalat célja a további terjeszkedés, a növekedés megőrzése és új bázisok kialakítása – hangzott el.

A diákszervezet a műsor tematikáját előzetesen a Facebookon beérkezett 48 kérdés alapján állította össze, ezenfelül Radó András összesen 41 élőben feltett kérdésre is válaszolt.

A teljes beszélgetés megtekinthető alább.