Március végéig felfüggeszti több budapesti járatát a Shanghai Airlines

Forrás: turizmus.com

 2020. január 31. 10:45

Jövő héttől egészen március végéig felfüggeszti Csengtu–Budapest és Hszian–Budapest járatát a Shanghai Airlines – jelentette be a Budapest Airport.

A budapesti repülőtér üzemeltetője a Shanghai Airlines közlése alapján jelentette be, hogy a Csengtu–Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian–Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti a kínai légitársaság.

A közvetlen Shanghai–Budapest járat az eredeti menetrend szerint közlekedik.

Az érintett utasokat arra kérik, hogy forduljanak a légitársasághoz további információért.

Hszianba március 26-ig nem repül Budapestről a Shanghai Airlines

Fotó: 123rf.com

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón már jelezte, a koronavírus terjedésétől függően tudomása szerint a napokban leállíthatják a Kína és Magyarország közötti repülőjáratokat. Közölte azt is, hogy a repülőtereken és az érzékeny belépési pontokon további technikai eszközök felszerelése várható, hogy kiszűrjék az országba lázasan érkezőket.

Azt is elmondta, a külügyminiszter kapta meg azt a feladatot, hogy mérje fel, milyen hatással jár a járvány a gazdasági kapcsolatokra, a turizmusra.

Mint azt korábban megírtuk, a Hainan Airlines január 24-én köszöntött, Budapest és Csungking között közlekedő közvetlen járatával ötre nőtt a fővárosunkból direkt összeköttetéssel elérhető kínai városok, és 13-ra a közvetlen járatok száma.

A repülőtér adatai szerint tavaly 220 ezer kínai turista érkezett az országba, 18 százalékkal több, mint egy évvel korábban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította csütörtökön az új koronavírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt. A nemzetközi vészhelyzet kihirdetéséről azután döntöttek, hogy az összegyűlt bizonyítékok szerint már 18 országba terjedt át a vírus – jelentette az MTI.

A testület ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem ajánlja kereskedelmi és utazási korlátozások bevezetését.