Március végén újraindulnak a Bécs-Budapest és München-Budapest járatok

Forrás: turizmus.com

 2021. február 26. 14:49

Március 29-től újraindítja Bécs-Budapest járatait az Austrian Airlines, míg a Lufthansa a München-Budapest útvonalát indítja újra március 25-től, áprilistól pedig bővíti járatai számát a Frankfurt-Budapest útvonalon.

A foglalási rendszerek adatai szerint az Austrian Airlines heti 11 járatpárral tervez az osztrák és a magyar főváros között március végétől. Ezeknek a járatoknak a fő feladata, ahogy a járvány előtt is, a légitársaság többi járatára való ráhordás lesz majd – írja az Airportal.hu.

A Lufthansa március 25-től tervezi az újraindulást a München és Budapest közötti útvonalán, az elérhető adatok szerint egyelőre napi egy alkalommal, azonban április elején egyes napokon nem közlekedik majd a járat.

austrian_repulo_123rf

Áprilistól Frankfurt és Budapest közötti járatok száma is nő, egyes napokon akár három járatpár is közlekedik majd a két város között

Fotó: 123rf.com

Debrecenbe a most elérhető adatok szerint május utolsó napjától tervezi a visszatérést a Lufthansa.

A német légitársaság áprilistól növeli a Frankfurt és Budapest közötti járatok számát is, a tervek szerint egyes napokon akár három járatpár is közlekedik majd Európa egyik legnagyobb átszálló-központjába a magyar fővárosból.

A légitársaságok ugyan folyamatosan töltik fel tervezett nyári menetrendjeiket, de az újraindulások és a tervezett heti járatszám nagymértékben függ a járványhelyzet alakulásától, a kereslettől és az egyes országokban érvényben lévő utazási korlátozásoktól is. Így a menetrendek bármikor változhatnak, akár az utolsó pillanatban is előfordulhatnak járattörlések vagy menetrendváltozások.