Március végétől indítja Bukarest–Budapest járatát az AirConnect

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. január 30. 12:47

Eredetileg tavaly októbertől tervezték a nyitást, majd halasztottak, de most már árulják a jegyeket a március 28-án induló járatra.

Amint arról korábban beszámoltunk, a 2022-ben alakult román startup légitársaság gépei W-alakban közlekedtek volna a Bukarest–Budapest–Kolozsvár–Budapest–Bukarest vonalon tavaly október 15-től. A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc, és már a jegyértékesítést is elkezdték augusztusban.

A határidő közeledtével, szeptember utolsó napján az AirConnect közleményben tudatta, hogy márciusra halasztja a budapesti és a belföldi járatok rajtját, mert nem érkezett meg a megrendelt, 68 férőhelyes második ATR-72-600-as gépe. A jelek szerint a légitársaság tartja ígéretét és újabb halasztás nem lesz, mert az AirConnect honlapján már lehet foglalni a március 28-án induló Bukarest-Budapest járatra, sőt aki ezt január 29-ig megtette, az alapjegy árából 25 százalékos kedvezményt is kapott.

Március végén indul az AirConnect Bukarest–Budapest járata

Fotó: facebook.com/AirConnectAviationGroup

Az oldalon arról is tájékoztatnak, hogy a járatok keddi és szombati napokon közlekednek majd. Keddi napokon Bukarestben helyi idő szerint 9.00 órakor száll fel a járat, 9.50-kor landol Budapesten, 10.20-kor irány Kolozsvár, majd onnan 13.05-kor vissza Budapestre, 13.50-kor pedig a Liszt Ferencről felszáll Bukarest irányába. Szombati napokon szintén helyi idő szerint 7.00 órakor indul a járat a román fővárosból Budapestre, tehát a fenti időpontokból minden reptér esetében le kell vonni két órát.

Január 28-án a légitársaság a honlapján 54,82 euróért – plusz csomagdíj, vagy más illetékek lehetősége – kínálta a Bukarest–Budapest repülőjegyet, megjegyezve, előfordulhat, hogy bizonyos járatokra már el is fogytak.A légitársaság emellett a közösségi oldalán erőteljes toborzásba is kezdett, pilótát, első tisztet, kapitányt keresnek, és a feltételek között szerepel minimum 2000 óra repülés, ebből legalább 500 óra ATR 72-600 gépen.

A Budapest–Bukarest vonalon az AirConnect konkurenciája a román Tarom állami légitársaság, amely hétfőn, szerdán és pénteken köti össze járataival a két fővárost.