Márciustól nem kötelező a maszk a bécsi tömegközlekedési járatokon

Forrás: turizmus.com

 2023. február 08. 16:53

Szakértőkkel való egyeztetés után a hírt Michael Ludwig polgármester szerda délután bejelentette, hogy nincs többé maszkviselési kötelezettség a bécsi közösségi közlekedési eszközökön, illetve nem szükséges friss PCR-teszt a kórházak és ápolási intézmények látogatásához.

A döntéssel egy korszak zárul le Bécsben, ugyanis február végével lejár a hatályos városi koronavírus-rendelet, amelyet ebben a formában nem fognak meghosszabbítani - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere az új fejleményeket a fertőzöttségi adatok kedvező alakulásával indokolta. A gyakorlatban a döntés többek között azt jelenti, hogy márciustól megszűnik a kötelező maszkviselés a közlekedési eszközökön és patikákban. További lazítást jelent, hogy a kórházi és bentlakásos intézetben ápoltak az eddigi napi három helyett márciustól újra korlátlan számú látogatót fogadhatnak, akik immár friss negatív PCR-teszt bemutatása nélkül is beléphetnek az egészségügyi intézményekbe.

maszk_becs

Márciustól már nem kell maszk a bécsi tömegközlekedési eszközökön

Fotó: Eurocomm-PR

Az egészségügyi dolgozókat sem fogják rendszeresen tesztelni. Az osztrák kormány egy hete, február 1-jén jelentette be, hogy júniusig több lépcsőben minden koronavírus-korlátozás véget ér Ausztriában. Márciustól Bécs is az országos menetrendhez igazodik.