MaReSz-konferencia júniusban

Forrás: turizmus.com

 2016. március 15. 22:11

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) március 8-án elnökségi ülést tartott. Az ülés kiemelt témája a június 7-re tervezett Event Touch – a rendezvényszakma találkozik elnevezésű, kétévente megrendezésre kerülő konferencia volt.

Emellett még szóba került a MaReSz 2016-os lobbitevékenységének egyik fő témája a "reprezentációs adó"-ként elnevezett, valójában a harmadik személy részére nyújtott természetbeni juttatások szabályozásáról szóló törvény enyhítése, miután a jelenlegi szabályozás extra terheket ró a szakmára.

Napirenden volt még a gyógyszertörvény napi vendéglátási limit kérdésköre, valamint Budapest mint konferenciadesztináció népszerűsítése a kidolgozás alatt álló Budapest konferenciacsomaggal.

Az elnökségi ülésen elhangzott, hogy a szövetség életében fontos a tagtoborzás, minél több új, aktív tagot várnak a rendezvényügynökségi, a kongresszushelyszín-gazdai, valamint a kiállítási és technikai tagozatba, hogy az egyes szakterületek újabb piaci résztvevőinek bevonásával a szakmai képviselet erősödjön.

Emiatt is újra előtérbe került a MaReSz által támogatott, önálló rendezvényszervező képzés elindítása, amelyhez a koncepció kidolgozását az oktatási munkacsoport kapta feladatul.

Az ülésen mutatkozott be Mátrai Nándor, a kongresszusi tagozat új vezetője, az Asszisztencia Kft. ügyvezetője, aki a leköszönő Benyhe Ildikót váltotta a tagozat élén. Benyhe Ildikó MaReSz-alelnökként továbbra is támogatja a szövetség lobbitevékenységét.