2020-tól jön a Flash Award by MaReSz!

Forrás: turizmus.com

 2019. június 06. 12:07

Az újonnan megnyitott T.E.R.K Rendezvényközpontban tartotta éves közgyűlését és szakmai estjét a MaReSz. A rendezvényen izgalmas, előremutató témákról hallhattak előadásokat a tagok.

A MaReSz június 5-i közgyűlését Ganczer Gábor elnök nyitotta meg, majd beszámolt a 2018-as szakmai lobbymunkákról. Kiemelt fontosságúnak nevezte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal kialakított közös munkát, melyben a Turizmus Kft. megvásárlásával egy olyan online platform jött létre, melyen keresztül e-learningen alapuló tréningcentrum, karrierportál, online szolgáltatói piactér segíti majd a turisztikai szakma fejlődését.

Elmondta, hogy a MaReSz részéről a szövetség főtitkára vesz részt az oktatási koncepció kialakításában. Emellett a kutatási programokat is szeretnék elindítani, melyben a MaReSz nagyon szorgalmazza egy MICE-kutatást. Ezután rövid tájékoztatást adott kongresszusi központ témakörrel kapcsolatban a Hungexpo-beruházás jelenlegi állásáról.

Másik fontos lobbytémaként a gyógyszeripari rendezvényekhez kapcsolódó vendéglátás minimum ár témakörét érintette, melyben egy kis előrelépést sikerült elérnie a MaReSz-nek az OGYÉI párbeszéd megnyílásával.

 

Fotó: Maresz

Ezt követően Bacsi Krisztina főtitkár számolt be a 2018-as eseményekről (25 éves Gála rendezvény, Catering Cup magyar bajnokság, az új weboldal elindulása, valamint a gasztronómiai témában rendezett Event Hub).

Említést tett a MaReSz stratégiájába illeszkedő médiamegjelenésekről, melyekkel az ügyféloldal edukációját hivatottak biztosítani, illetve két új projektről, mely hatalmas lépés lesz a szakma presztízsének emelésében: a Fair Tender koncepcióról, valamint a Flash néven, 2020-ban bevezetésre kerülő új rendezvényszakmai díjrendszerről.

A MaReSz jelenleg 121 taggal rendelkezik, a költségvetése biztos lábakon áll,  rendezvényei évről évre egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot, így támogatás nélkül, csak tagdíjakból is színvonalas szakmai munkát tud végezni. A közgyűlés résztvevői a költségvetést elfogadták és további bizalmat szavaztak a 2019-es projekteknek, melyben a szakmai továbbképzések kiemelt jelentőségűek lesznek.

 

Fotó: Maresz

A közgyűlés utáni Event Hub  esten három izgalmas előadást hallhattak a résztvevők:

1. Mantuano Mónika, az UNICEO alelnöke, a HP Magyarország marketingvezetője pontos diagnózist és megoldási javaslatot adott helyszíneknek a céges rendezvények motivációjáról, az elvárásokról a rendezvényszervezők felé, valamint a social media megnövekedett szerepéről, melyet a helyszínek még csak nagyon kis részben használnak ki.

2. Duca Andrea, a HD Group ügyvezetője, a MaReSz rendezvényügynökségi tagozatának vezetője egy – a MaReSz ügynökségi tagozata által kezdeményezett – tenderkiírással és részvétellel kapcsolatos rendezvénypiaci ajánlásról, a Fair Tenderről számolt be, melyre már több ügynökség csatlakozott. A Fair Tender 10 pontjáról a www.fairtender.org oldalon lehet tájékozódni, a csatlakozásokat a kapcsolat@fairtender.org email címen várják, nemcsak MaReSz tagoktól. A honlap hamarosan a MaReSz honlap aloldalaként fog működni.

3. Az utolsó előadást Bacsi Krisztina tartotta a Flash Award by MaReSz díjrendszerről, mely Magyarországon először egyedülállóan, pályázati alapokra épülve fogja bemutatni a szervezői és szolgáltatói oldal igazi rendezvényes tudását. A díjrendszert úgy találták ki, hogy mind a hat tagozat megtalálja benne a helyét, valamint profi külsős szakemberek fogják a zsűri magját adni. Bővebb információ ősztől várható, akkor indul a kommunikációs időszak nagyon erős szakmai és social media jelenléttel. A pályázást oktatásokkal, képzésekkel, szakmai bemutatókkal segítik majd mind a tagok, mind a társszakmai szövetségek felé.

Az esemény végén a résztvevők röviden megemlékeztek a dunai hajótragédiáról, és kifejezték szóban is részvétüket és teljes támogatásukat az érintett cégek felé.