Marokkó eltörölte az összes járványügyi beutazási korlátozást

Forrás: turizmus.com

 2022. október 04. 18:03

A marokkói kormány eltörölte a nemzetközi látogatókra, köztük a Magyarországról érkezőkre vonatkozó összes Covid-19 beutazási előírást, így szeptember 30-tól már oltási igazolást, vagy negatív PCR-tesztet sem kell bemutatni a Marokkóba történő beutazáshoz.

A beutazás előtt azonban továbbra is ki kell tölteni egy utas-egészségügyi nyomtatványt (francia, angol vagy arab nyelven elérhető), és a nyilvános helyeken továbbra is kötelező az arcmaszk viselése.

Az egészségügyi nyomtatvány az országba belépéshez szükséges, de gyakran már a repülőgépre történő utasfelvételkor kérik, ezért javasolt kitölteni már az utazás megkezdése előtt. A marokkói hatóságok emellett már belépéskor kérik a marokkói tartózkodási hely igazolását (pl. szállásfoglalás, tartózkodási engedély vagy egyéb erre alkalmas irat).

marokko_123rf

Szeptember 30-tól már oltási igazolás, vagy negatív PCR-teszt sem kell a Marokkóba történő beutazáshoz

Fotó: 123rf.com/dorianm

Ezeken kívül további helyi korlátozásokra is számítaniuk kell az utazóknak, melyeket a hatóságok a városokban, prefektúrákban és régiókban, vagy akár egyes esetekben bizonyos városrészekben vezetnek be, így érdemes előre tájékozódni a helyi szabályokról – írja a TTG.

Marokkó 2021. november 29. és 2022. február 7. között felfüggesztette a menetrend szerinti légi és vízi járatok közlekedését, azaz nem lehetett beutazni az országba. A légi forgalom idén február 7-én indult újra, április 18-a óta pedig hajóval is be lehet utazni Marokkóba. A szárazföldi határ szintén nyitva Mauritánia (guerguerat-i határátkelőhely) és május 17-től Spanyolország irányába is (Ceuta és Melilla).