Másfél milliárdból épül kerékpárút a Mura mentén

Forrás: MTI

 2020. június 28. 07:41

A Mura-program részeként 1,5 milliárd forint uniós támogatással csaknem 13 kilométer hosszú kerékpárút épül a folyó magyarországi szakaszán.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházás turizmusfejlesztési célokat szolgál. Ha a beruházás megvalósul, az önkormányzatok, a vállalkozások komplex-turisztikai csomagot tudnak kínálni a térségbe érkező turistáknak.

Többek közt a Murán lehetőség nyílik szervezett csónaktúrákra: a térségbe érkező vendégek Murakeresztúrról vízi úton el tudnak jutni a Dráva és a Mura folyó összefolyásáig.

A Mura folyó mentén megtekinthetik Magyarország épített történelmi emlékét, a Zrínyi-újvárat, a vár feltárt és nemrégiben felavatott kútját.

A Mura menti települések egy részét összekötő kerékpárút-építés a térség egyik legnagyobb beruházása

Fotó: 123rf.com

A Mura menti települések egy részét – Molnárit, Murakeresztúrt és a Somogy megyei Őrtilost – összekötő kerékpárút-építés a térség egyik legnagyobb beruházása, melyhez a kormány is támogatást nyújt.

A Zalaerdő kisvasút- és szálláshely-fejlesztési beruházásai tovább erősítik a térség turisztikai vonzerejét.

Polgár Róbert Murakeresztúr polgármestere elmondta: a Mura-program részeként megvalósuló fejlesztés hosszú távon is nagy lehetőséget jelent a településnek. A Murakeresztúr mellett épülő bicikliútról leágazások vezetnek majd el a pár száz méterre lévő faluközpontig. A helybeliek kulturális programokkal, mesterségbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várják majd a turistákat és szálláshelyet is tudnak biztosítani számukra. Az új kerékpárút a murakeresztúri bányatavakat is érinti majd, ahol a területrendezési munkák befejezése után a bányatulajdonossal együttműködve szabadidőközpontot szeretnének létrehozni.

Kapcsolódó cikkek