Új külföldi városokat céloz meg a MÁV

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 28. 09:35

Folyamatosan nő a MÁV nemzetközi járatain az utasforgalom, ezért új németországi, olaszországi, romániai, később pedig balkáni járatok indítása várható.

A MÁV-START nemzetközi utasforgalma évek óta folyamatosan nő, az első félévben másfél millióan utaztak ezeken a járatokon. Ez 6 százalékkal több, tavaly ilyenkor. A menetdíjbevétel csaknem 5 milliárd forint volt, ami 10 százalékos növekedésnek felel meg. A legnépszerűbb külföldi célország Ausztria: ide 614 ezren utaztak tőlünk vonattal az első félévben.

Növekvő utasforgalom

A legdinamikusabban fejlődő forgalom Románia felé irányul, az Erdélyen át közlekedő vonatokon 19 százalékkal többen, 120 ezren utaztak. Szintén átlagon felül, 13 százalékkal bővült a Magyarországról Németországba utazók száma.

Az első 7 hónapban fekvőhelyes kocsikban több mint 57 ezren, hálókocsikban 26 ezren utaztak. A legnépszerűbb éjszakai úti cél Zürich a MÁV-START kínálatában.

Az utasforgalom és a bevételek is bővültek a nemzetközi járatokon

Fotó: MÁV-START

A nemzetközi forgalom kiszolgálása és a MÁV-START versenyképességének megőrzése érdekében folyamatosan fejlesztik a szolgáltatásokat, a fedélzeti szolgáltatások bővítése és az elektronikus jegyvásárlás további kiterjesztése is napirenden van. A  vasúttársaság új útvonalak megnyitásának lehetőségét is vizsgálja.

Budapestről elképzelhető egy éjszakai vonat bevezetése Baden-Württemberg és Hessen tartományok nagyvárosainak közvetlen elérése érdekében.

Az Erdély és Magyarország valamint Románia és Nyugat-Európa között zajló tranzit utasforgalom vasútra terelése; a Székelyföld és Budapest valamint a Kolozsvár–Budapest és Bécs közötti tengely erősítése is a tervek között szerepel.

Új úti célok várhatók

Vizsgálat alatt áll olaszországi célállomások Szlovénián keresztül történő kiszolgálása. A viszonylat elindításával Budapestről egy átszállással elérhető lenne Olaszország valamennyi turisztikailag és gazdaságilag fontos városa.

A Budapest—Belgrád vonal felújítása után a menetidő jelentős rövidülésével együtt sűrűbb vonatközlekedést lehetne megvalósítania vajdasági és szerbiai úti célok felé. Mindez lehetőséget nyitna egy versenyképes eljutás biztosítására a Balkán fontos városaiba és a szezonális turisztikai igényeket generáló Fekete-tengerhez, valamint Montenegróba is.