Maskarás bringatúrára hívják a kerekezőket két megújult kerékpárúton

Forrás: turizmus.com

 2022. február 16. 07:51

Jelmezes kerékpáros túrára hívja a kerekezőket a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség két megújult útvonalon is. Február 19-én a Budapest-Etyek útvonalon, 26-án pedig a fővárosból Szentendrére indul a maskarás karaván.

Még javában tart a farsangi időszak, amit hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok jellemeznek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ezúttal a maskarás biciklizést is a farsangi mulatságok közé sorolja és várja a jelmezes kerekezőket két, nemrég megújult kerékpárúton, a fővárostól Etyekig, illetve Szentendréig tartó szakaszon.

A 27 km hosszú Etyeki-kör találkozója – és a visszaérkezés helyszíne – február 19. szombat, 10.30-kor lesz a Sipospack telephelyén, (Herceghalom, Zsámbéki út 11./A), ahol lehetőség van parkolásra is az autóval érkezőknek.

A 24 km hosszú Szentendre-kör szintén bárki számára teljesíthető. Találkozó február 26-án  szintén 10.30-kor az Omszki-tónál és egy pomázi kitérővel a cél Szentendre, majd vissza a budakalászi Sportcsarnokhoz.

Mindkét túrán ingyenesen lehet részt venni, és a szervezők mindenképpen számítanak arra, hogy a bringázók jelmezben érkeznek.

Az etyeki FB-esemény itt, a szentendrei pedig itt található.

(Borítókép: 123rf.com)