Maszkot is kapnak az utasok a Singapore Airlines járatain

Forrás: turizmus.com

 2020. június 08. 14:11

A korábbi szabályok mellé új egészségügyi és biztonsági előírásokat vezetett be a Singapore Airlines (SIA).

A higiéniai és biztonsági előírások változtatásait orvosszakértők, az egészségügyi hatóságok és természetesen az ügyfelek visszajelzései alapján dolgozta ki a légitársaság az utasok és a személyzet egészségének és biztonságának érdekében.

Az utazással kapcsolatos részletes információk, előírások - a beszállítástól a fedélzeten tartózkodáson át egészen az érkezésig – elérhetőek a légitársaság weboldalán, de utazás előtt minden utasnak e-mailben eljuttatja a légitársaság a pontos tudnivalókat - tájékoztatott a légitársaság magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation.

 

Fokozott higiéniai előírások

A SIA fokozottan ügyel a tisztaságra, az átlagosnál többszöri takarításra és fertőtlenítésre minden helyiségben, ideértve a törzsutasok SilverKris váróját is. A váróban maszkban és kesztyűben dolgozó munkatársak szolgálják fel az ételeket-italokat a korábban megszokott svédasztalos megoldás helyett.

Minden, a SIA csoportba tartozó repülőgép emelt szintű takarításon, tisztítási folyamaton megy át. A gyakran használt, közös területek felületeit - ablakokat, tálcaasztalokat, a fedélzeti szórakoztató rendszer képernyőjét, mosdókat és a konyhákat – speciális, nagyhatású fertőtlenítőszerrel tisztítják, a fejhallgatót, a fejtámlahuzatot, a párnahuzatot, az ágyneműt és a takarókat szintén minden járat után cserélik, tisztítják.

A kabinban a mennyezet-padló irányban történő levegőáramlás csökkenti a vírusok és baktériumok terjedésének lehetőségét. A levegőt két-három percenként egyébként is frissítik. A SIA csoport flottájának minden repülőgépe nagy hatékonyságú HEPA szűrővel van felszerelve, amely a levegőben lévő vírusok és baktériumok több mint 99,9% -át szűri.

A SIA repülőgépek szinte minden mosdója kontaktmentes csapteleppel és antibakteriális kézmosóval van felszerelve. Minden repülés előtt a mosdókat ultraibolya (UVC) fénytisztító eljárással fertőtlenítik.

 

Fedélzeti termékek és kiszolgálás

2020. június 8-tól a SIA csoport minden légitársasága egy úgynevezett CARE Kit csomagot biztosít az utasok számára, amely műtéti maszkot, antibakteriális kéztörlőt és kézfertőtlenítőt tartalmaz, ezzel is segítve a nagyobb komfort és biztonságérzetet.

A SIA e-Library szolgáltatása ideális digitális megoldás a nyomtatott újságok, fedélzeti magazin kiváltására. Az SIA e-library a SingaporeAir mobil alkalmazáson keresztül érhető el, több mint 150 nemzetközi újsághoz, magazinhoz és egyéb olvasnivalóhoz biztosít hozzáférést.

A légitársaság kínálatában szerepel még a világon elsőként bevezetett Companion App mobil alkalmazás, mellyel a KrisWorld fedélzeti szórakoztató rendszert az utasok már a saját mobil készülékükkel irányíthatják.

A fedélzeten a személyzet a teljes repülés során arcmaszkot visel, kiegészítve védőszemüveggel, amikor az utasokkal foglalkoznak, és kesztyűt használnak az felszolgálás során

 

Étkezés a fedélzeten

A légitársaság módosította a repülés ideje alatt az étel- és ital felszolgálást is az esetleges kockázati tényezők csökkentése érdekében. Így Délkelet-Ázsián belül és a Kínába induló járatokon az étel- és italfogyasztás átmenetileg szünetel, helyette előre elkészített dobozban vizet és snacket kapnak az utasok.

A hosszú távú járatokon a First Class és a Business osztályon tálcán előre bekészített szervízt szolgálnak fel az a'la carte kínálat helyett.

Kapcsolódó cikkek