Mától naponta fertőtlenítik az összes vonatot

Forrás: turizmus.com

 2020. november 10. 11:57

A MÁV-csoport a fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel november 10-től újra napi szinten fertőtleníti a vasúttársaság járműparkját.

Szeptember óta az elővárosban és a nemzetközi vonatokon már napi emelt szintű fertőtlenítés volt érvényben, keddtől országosan is visszaáll a napi gyakoriságú fertőtlenítés a MÁV-START járatain. A MÁV-HÉV és a Volánbusz továbbra is fenntartja a tavasz óta bevezetett napi szintű járműfertőtlenítést.

A MÁV-START jelenleg forgalomban lévő több mint 1200 járművén – a személy- és motorkocsikon, valamint a motorvonatokon is – naponta fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést végeznek. Az emelt szintű fertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, ami után minden kórokozó elpusztul a járműveken. A Volánbusz is napi szinten fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel a padlót. A busztársaságnál országszerte 58 ózongenerátor is gondoskodik a mintegy 6500 darabos járműállomány fertőtlenítéséről.

Ezentúl naponta végeznek fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést

Fotó: MÁV

A vasúttársaság heti szinten végez fertőtlenítő takarítást az ország valamennyi utasforgalmi- és közös üzemi helyiségében: mintegy 1500 épület 42 000 helyiségében, azok vízszintes és függőleges burkolatain, felszerelési, berendezési tárgyain. A MÁV-HÉV naponta takarítja az utasforgalmi helyeket és a telephelyeket.

Szeptember közepe óta a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. A vasúttársaság és a Volánbusz az érintett munkavállalói számára folyamatosan biztosítja a szükséges védőfelszerelést.

Emelt szintű fertőtlenítés a mellékhelyiségekben

Fotó: MÁV

A november 3-án kiadott kormányrendeletben foglalt előírás szerint november 9-től a Volánbusz 16 megyei jogú városban sűrítette helyi járatait munkanapokon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban. A MÁV-HÉV is a lehető legsűrűbb közlekedést biztosítja a reggeli időszakban.