Mauritius – nem csak nászutasoknak!

 2013. szeptember 12. 18:31

Varsó és Bukarest után közép-európai roadshow-jának harmadik állomásaként, szeptember 11-én a magyar utazási szakmának is bemutatkozott az Indiai-óceán gyöngyszeme, Mauritius. A szigetország kínálatát a mauritiusi idegenforgalmi hivatal (MTPA) és legfontosabb turisztikai partnerei prezentálták.

Az egész estés rendezvénynek, melynek magyar házigazdája az AVIAREPS Magyarország Kft. igazgatója, Tóth Attila volt, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest adott otthont. A prezentációkat Vijaye Haulder, az MTPA (Mauritius Tourism Promotion Authority) igazgatóhelyettese vezette fel, aki Mauritiust az egyik legbiztonságosabb egzotikus desztinációként mutatta be, ahová az európai utazó jetleg  és védőoltások nélkül érkezik, és ahonnan életre szóló élményekkel távozik. Bár a sziget főként a nászutasok Mekkája, s évente sok ezren választják esküvőjük helyszínéül is, valamint nagy számban a luxusutazások szerelmesei keresik fel, Vijaye Haulder kiemelte Mauritius azon különlegességeit is, amelyek vonzóak a soványabb pénztárcájú vendégek számára is.

A parányi szigetállamba érkezők azonnal a kellemes klíma, a változatos táj, valamint a különleges konyha hatása alá kerülnek, s azok, akik szeretik a vízi sportokat, a túrázást vagy akár a mélytengeri halászatot, vagy szívesen merülnek a sajátos helyi kultúra és a sziget egyedi történelmének világába, elégedettek lesznek nyaralásukkal.

A turisztikai hivatal szakemberének bevezetőjét követték a térség legfontosabb turisztikai képviselőinek – Beachcomber Hotels, MARITIM Hotel Mauritius, Sun Resorts Ltd., Emotions Destination Management, Luxe Voyage Ltd., Shanti Maurice, PromoTour – bemutatkozói, akik sokszor humorral is fűszerezett előadásaikban megerősítették a turisztikai hivatal Mauritiusról alkotott képét, mely egyben a hivatal szlogenje is: Mauritius – It’s a pleasure.

 

Később rövid workshop keretében ismerkedhetett tovább a rendezvény mintegy 100 meghívott magyar vendége Mauritius turisztikai gazdagságával.

Az estet büfévacsora és tombola zárta. A rendezvény házigazdája, az AVIAREPS Kft. többek között a Condor légitársaság magyarországi képviseletét is ellátja. A Condorral heti 4 járattal, frankfurti átszállással juthatunk el a Mauritiusra.

További infók: www.tourism-mauritius.mu