MÁV app: bérletvásárlás már iOS-szel is

Forrás: turizmus.com

 2020. február 15. 16:51

Február 15-étől az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják a MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket.

A MÁV app regisztrált felhasználószáma mostanra meghaladta a 283 ezret. A mobilalkalmazáson keresztül vásárolt jegyek száma az elmúlt egy évben megugrott, 2018-ban még „csak” 880 ezer jegyet vásároltak az applikáción keresztül, 2019-ben már elérte a 4,6 milliót a tartósan, azaz három egymást követő hónapban így vásárolt jegyek száma – tájékoztatott a MÁV-START.

A fejlesztéseknek köszönhetően december óta a menetjegyeken kívül már bérletet is lehet váltani az alkalmazással. A funkció eddig azok számára volt elérhető, akiknek Android 5.1 vagy újabb operációs rendszert futtat az okoseszköze; február 15-étől pedig a 12-es verziójú iOS-t használók is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Az alkalmazás felhasználóinak száma rohamosan nő

Fotó: 123rf.com

A MÁV-START további fejlesztéseket is tervez. Várhatóan nyár elejétől például a menetrend szerinti indulási idejénél később is megváltható lesz a menetjegy azokra a vonatokra, amelyek a menetrendben megadottnál később indulnak. A fejlesztések között szerepel az is, hogy nem kell majd külön regisztráció az internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV applikációhoz, mert ezeket egységesíti a vasúttársaság. Emellett fontos fejlesztési irányvonal a nemzetközi menetjegyváltás lehetősége is, amelyre elsőként a Budapest–Bécs viszonylaton számíthatnak az utasok, várhatóan 2020 második negyedévében.

A kiemelt fejlesztések mellett jelenleg már lehetséges a MÁV-HÉV H5, H6 és H8-H9 vonalának Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszaira érvényes kiegészítő jegyeket is alkalmazáson keresztül megvásárolni. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljes árú, 30 napos változatát is meg lehet vásárolni nemcsak az Android, hanem az iOS alapú készülékeken is.

A MÁV appban, külön menüpontban helyi közlekedési társaságok jegyei is megvásárolhatók lesznek – ígéri a vasúttársaság.