Borul a menetrend a győri vonalon, hétfőtől így járnak a vonatok

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 16. 19:20

A győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje már elérhető az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban – közölte a MÁV Zrt.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

Az S10-es, S12-es és InterCity vonatok esetében a menetrendi kereső jelzi a pótlóbuszra való átszállás, illetve a vonatra való visszaszállás állomását is, továbbá a buszokra kattintva megtudható, hogy melyik köztes állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.

A keresésnél az utasoknak a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját – szeptember 18. és október 26. közötti dátum – is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrend alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az ELVIRA vagy a MÁV app. Ha az utas az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben tud választani – hívta fel a figyelmet a MÁV.

Hétfőtől bonyolultabb lesz eljutni Győrbe

Fotó: MÁV

Hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között. A M4-es metrón elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket.

Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. Ebben nyújt segítséget a mav.hu/egyesvonal weboldal – hívja fel a figyelmet a MÁV.

A weboldal a vasútvonal mentén lévő térségekre, településekre lebontva bemutatja a főbb változásokat és az igénybe vehető vonatokat, pótlóbuszokat, valamint a menetrend szerinti Volánbusz-járatokat.

A MÁV korábbi közlése szerint belföldi járatok esetében 20-30 perccel, a nemzetközi vonatok esetében pedig egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk az utasoknak.