MÁV: helyreállt a rend Balatonmáriafürdőnél

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 18. 16:42

Szerda hajnaltól megindul a vasúti személyforgalom Fonyód és Balatonszentgyörgy között.

Helyreállították a szakemberek a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal Fonyód–Balatonszentgyörgy közötti szakaszát. A vonatforgalom jelentős korlátozással, szakaszosan indul meg. A közlekedés biztonsága érdekében Balatonmáriafürdőnél Balatonszentgyörgy irányába egy rövidebb szakaszon egyelőre 20 km/h kilométer per órás sebességkorlátozást kellett bevezetni, és fokozott pályafelügyeletet rendeltek el.

A Budapest-Keleti pályaudvarról ma 18 óra 20 perckor induló Adria nemzetközi vonat már az eredeti útvonalon közlekedik, a belföldi személyszállító-vonatok pedig a szerdai üzemkezdettől már a teljes vonalon járnak, így hajnaltól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezdte meg a vihar miatt megrongálódott vasúti szakasz helyreállítását, hogy az utasok az ünnepi, hosszú hétvégén minél kényelmesebben és gyorsabban célba érjenek.

Mint arról korábban a MÁVINFORM beszámolt, az özönvíz hétfő délután a balatonmáriafürdői állomásnál több helyen is kimosta az ágyazati követ a vasúti pályatestből. A vasúttársaság azonnal vonatpótló buszokat rendelt, hogy biztosítsa a Fonyód és Balatonszentgyörgy közötti közlekedést, továbbá intézkedett arról, hogy a vonalon a személyszállító vonatokat felármentesen lehessen igénybe venni.

 

Augusztus 20-i ünnepi forgalom

Az augusztus 20-i ünnepnap és a hosszú hétvégés szabadnapok miatt, illetve ennek megfelelően az utazási szokások szerint változik a vonatok közlekedési rendje. A sorban állások elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani.

Augusztus 19-én a pénteki, augusztus 20-án a szombati, augusztus 21-én és 22-én az ünnepnapi, augusztus 23-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyfogyás figyelembe vételével – ahol az utasforgalom indokolja – a lehetőségekhez képest az InterCity és gyors vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

Javasolja a MÁV-START, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.