Már havibérlet is váltható a Szeged–Szabadka vonalra

Forrás: turizmus.com

 2023. december 05. 18:35

Az egy hete újra üzemelő Szeged–Szabadka vasútvonalon utazók a regionális menetjegyek mellett immár bérletet is válthatnak. A rendszeres ingázók és a diákok számára különösen kedvező bérlettípus már megvásárolható Szegeden a vasútállomás és a menetjegyiroda pénztáraiban.

A havi bérletajánlat bevezetése a MÁV-START távlati tervei között szerepelt, az utasigényekre reagálva és a szerb vasúttal való gyors, hatékony tárgyalássorozatnak köszönhetően azonban már most, a Szeged–Szabadka közötti személyforgalom újraindulását követő első hónapban megszülethetett a megállapodás, és elkészült a bérletek díjszabása is.

A kialakított havibérlet a regionális START Regio SRB ajánlatra épül. A kedvező árral népszerűbbé válhat az új összeköttetés, és az utasszám növekedését is elősegítheti.

A bérlet két, rendszeresen utazó célcsoport számára ajánlott és elérhető:

felnőtt ingázó utasoknak (Szeged – Hajdújárás között 65 EUR; Szeged – Szabadka útvonalon 80 EUR), valamint diák, gyermek utasoknak 25 éves kor alatt (Szeged – Hajdújárás között 40 EUR; Szeged – Szabadka útvonalon 50 EUR).

Havibérlet is váltható már a Szeged–Szabadka vonalra

Fotó: MÁV

Az árakat a nemzetközi vasúti díjszabási szabályok alapján euróban határozzák meg, a forint áraknál a MÁV-START által megszabott garantált árfolyamot alkalmazzák (jelenleg, 2023. december 5-én 380 Ft/euró).

A kialakított bérletárak nemzetközi forgalomban alacsonynak számítanak figyelembe véve a 48 kilométeres utazási távolságot. Az egyúti jegy árához viszonyítva a felnőtt bérlet 13, a diák bérlet 8 utazás után már kedvezőbb.

Amint arról már hírt adtunk, november 28-tól, a személyforgalom újraindításától kezdve a szabadkai vonatjegyek a MÁV-START nemzetközi jegypénztáraiban, vagy – legkényelmesebb megoldásként – a jegy.mav.hu felületen érhetők el, az első adventi hétvégétől pedig immár a szegedi belföldi pénztárak és a menetjegyiroda (Szeged, Tisza Lajos krt. 28-30.) teljes nyitvatartási idejében is megvásárolhatók.