Márciustól ötödével olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és Szabadka között

Forrás: turizmus.com

 2024. február 28. 14:07

Március elsejétől ötödével olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és a szerbiai Szabadka között, így már 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani a két város közötti vonatútra.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a Magyarország és Szerbia között rendszeresen ingázók visszajelzéseire reagálva a MÁV-Volán-csoport 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti – elsősorban személygépkocsis – közlekedéssel szemben.

Az új, belföldi tarifák bevezetésével párhuzamosan végrehajtott árcsökkentés révén március 1-jétől immár 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani, de olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőtt bérlet 80 euró helyett 64 euróba, a tanulóbérlet 50 euró helyett 40 euróba fog kerülni.
Hangsúlyozták: a korszerű, klímás dízel motorvonatok a kiszámíthatatlan határátlépéssel terhelt közúti közlekedésnél kiszámíthatóbb, megbízhatóbb menetidőkkel, átlagosan 95 perc alatt teszik meg az utat.

Márciustól 5 euróba kerül a vonatjegy Szeged és Szabadka között

Fotó: MÁV

Nyolc év szünet után tavaly novemberben napi tíz járat – öt vonatpár – közlekedésével indult újra a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. A járatokat eddig már több mint 20 ezren vették igénybe.

A Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását követően, várhatóan 2025-től villamos motorvonatok állhatnak forgalomba, ezzel csökkenhet a menetidő és gyakrabban közlekedhetnek a vonatok.