Szombattól ismét Budapestig közlekednek a nemzetközi vonatok a győri fővonalon

Forrás: turizmus.com

 2023. november 16. 11:28

November 18-án megkezdődik a győri vasúti fővonal felújításának utolsó, harmadik üteme, a munkálatok a tervek szerint december 9-ig tartanak majd.

November 17-én befejeződik a győri fővonal felújításának legösszetettebb fázisa, ebben az időszakban egyik vágányon sem közlekednek a vonatok. A Szárliget és Biatorbágy közötti pályarekonstrukció ütemterv szerint halad a MÁV-Volán-csoport közleménye szerint, a legtöbb forgalmi változással járó időszak a végéhez közelít, már a bal vágány forgalomba helyezési feladatait végzik. A harmadik befejező ütem, november 18-án kezdődik, a felújítás pedig december 9-én be is fejeződik.

Szombaton az 1-es fővonal átépített bal vágányán megindul a részleges forgalom. November 18-tól pedig – az elmúlt hetekben ideiglenesen csak tehervonatok közlekedtetésére használt – 5-ös vonalon is helyreáll a megszokott forgalmi rend. Ettől a naptól Székesfehérvár és Komárom között is újra közlekednek a személyvonatok – közölték.

Szombattól ismét Budapestig közlekednek a nemzetközi vonatok

Fotó: MÁV

November 18-tól a harmadik fázis során a jobb vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át az érintett szakaszon. A nemzetközi vonatok és egyes reggeli csúcsidei és délutáni, esti személyvonatok és G10-es járatok ismét teljes útvonalukon, Budapestig közlekednek, illetve onnan indulnak. Az S10-es vonatok csak a Déli pályaudvar és Biatorbágy (éjszakánként Budaörs), illetve Szárliget és Győr, az S12-es járatok pedig csak Tatabánya és Oroszlány között járnak. Az InterCityk csak Tatabányáig közlekednek és onnan fordulnak vissza Győr, illetve Sopron, Szombathely felé. A köztes szakaszon a már megszokott IC-, S10-es, X10-es, S100-as és S101-es pótlóbuszokat lehet igénybe venni – írja a vasúttársaság.

A külföldről érkező nemzetközi vonatok késése miatt a közlekedés kiszámíthatósága csökken, ezért a cég kiemelten ajánlja a vonatok, valamint a frissülő információ követését a MÁV App térképes felületén, illetve a mav.hu/egyesvonal.hu weboldalon.