Tájékoztató oldal indult a helyközi közlekedés új tarifarendszeréről

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. február 21. 10:12

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról.

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5-4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést Magyarországon, havonként akár több tízezer forintos megtakarítást eredményezve a családoknak – írja a MÁV közleményében.

A legfontosabb tudnivalókról a cégcsoport tájékoztató weboldalt indít, amely mától mindenki számára elérhető a www.ujtarifa.hu címen.

Az oldal külön részt szentel az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésének, az új, 24 órás napijegyeknek, az egyszerűbbé váló kedvezményeknek, a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségeknek, valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésnek.

Március 1-jén indul a MÁV-Volán csoport új tarifarendszere

Fotó: MÁV

 

Az ujtarifa.hu tartalmait böngészők megtudhatják azt is, mi lesz a sorsa a korábban megváltott jegyeiknek, hogyan kérhetik utazási költségeik elszámolását a munkáltatójuktól, illetve azt, hogy milyen átmeneti szabályok segítik a zökkenőmentes átállást a március 1-jét követő időszakban.

Az oldal egyik leglátogatottabb menüpontja várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) lesz, amelyet a szerkesztők folyamatosan frissítenek és bővítenek az utasok által feltett újabb kérdésekkel – írták.

Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztáraknál,  az automatáknál, illetve online az Elvirában és a MÁV appban. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a mobilalkalmazást az új díjtermékekkel való utazás megtekintéséhez, azok megvásárlásához feltétlenül frissíteni kell március 1-je után.