Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol és az OMV töltőállomásain

Forrás: MTI

 2022. június 24. 11:08

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. Hasonló bejelentést tett az OMV is.

A vállalat az MTI kérdésére közölte: a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie.

A korlátozás a cégnél nemcsak a hatósági áras, hanem az összes üzemanyagra vonatkozik.

Péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett

Fotó: 123rf.com

A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolás egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

Később az OMV is közölte, hogy gépjárművenként legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron az OMV kutakon is, a kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel péntektől.

Hozzátették: a 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek kizárólag a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, piaci áron.