Még egy hónapig tart nyitva az Iparművészeti Múzeum

Forrás: MTI

 2017. augusztus 03. 16:21

Szeptember 3-án zár az átfogó rekonstrukció előtt álló Iparművészeti Múzeum (IMM), amely a következő hetekben számos programmal búcsúzik időlegesen a látogatóktól.

A zárás előtt épületséták, múzeumi jóga és interaktív programok várják az érdeklődőket. Azok a látogatók pedig, akik a kiállításokon túl az épület rejtett zugaira, titkaira, raktáraira, műhelyeire is kíváncsiak, aranybérletet válthatnak – mondta Cselovszki Zoltán, az intézmény főigazgatója.

A rekonstrukció során a rossz állapota miatt leemelt kilátótornyot újragyártják majd, az eredeti lanterna 13 tonnás hagymakupoláját azonban kiszállítják a Sziget fesztiválra, ahol az IMM sátra előtt akár meg is érinthetik a látogatók.

Az Iparművészeti Múzeum 2017. augusztus 03-án

Fotó: MTI

Szeptember 3-án 0 órakor nyílik meg a múzeum, hogy estig tartó programsorozattal búcsúzzon a felújítás előtt, így lehetőség nyílik például a tetőteraszról megnézni a napfelkeltét is.

Az átfogó műemléki rekonstrukció mellett az épülethez mélygarázs és egy új szárny is készül 25 milliárd forintból; jelenleg a közbeszerzési eljárások zajlanak. A most 3 ezer négyzetméteres kiállítótér pedig 10 ezer négyzetméteresre bővül.

Az egy évig tartó kiköltözés után az építkezés három évet vesz igénybe, majd a közönség a visszaköltözést követően, újabb egy év múlva veheti birtokba a múzeumot, várhatóan 2022-ben.

Az Iparművészeti Múzeum célja, hogy a felújítást követően elérje a 300 ezres évi látogatószámot – mondta el a főigazgató.

 

Kapcsolódó cikkek