Még mindig alábecsüljük a digitalizáció jelentőségét

Forrás: turizmus.com

 2020. március 11. 16:51

Egy felmérés szerint a turisztikai ágazatban működő vállalkozások jó része még mindig nem látja be a digitális fejlesztések szükségességét.

Az Adyen fizetési platform készíttetett felmérést 12 ország 454 céges turisztikai döntéshozójával és 5950 fogyasztóval a turizmus digitális átalakulásáról. A kutatás eredményeként az jött ki, hogy a cégek általában nem hajlandók komoly összegeket fordítani digitális fejlesztésekre – számol be a felmérésről a VIMOSZ hírlevele.

Digitális fejlesztések nélkül képtelenség felvenni a versenyt az ágazat óriásaival

Fotó: 123rf.com

A válaszadók mindössze 25%-a mondta, hogy digitális átalakulási stratégiát alakított ki cégében, és mindössze 12%-uk nyilatkozott úgy, hogy élen járnak a digitális technológiák terén.

Ez a helyzet azért is veszélyes, mert az ágazatban működő olyan óriások, mint a Booking.com, az Airbnb vagy a Google, dollármilliárdokat költenek innovációra és adatgyűjtésre.

Ugyanakkor a technológia érettebbé válásával viszonylag alacsonyabb költséggel is érhetők el eredmények a digitális átalakítás terén. A digitális láthatóság növelhető a közösségi média hatékony felhasználásával és a tevékenységek perszonalizációja javíthatja a vendégek lojalitását – derül ki a kutatásból.